Жителі Кропивницького викидають у контейнери-бункери все підряд

Четвер, 04 березня 2021 14:31

Майже на всіх локаціях, де протягом 1-2 березня компанія «Екостайл» встановила контейнери-бункери для збору великогабаритних відходів, зафіксували порушення населенням правил експлуатації.

У контейнери, призначені для будівельного сміття й меблів, люди масово викидають тверді побутові та «зелені» відходи. Про це повідомили на ФБсторінці "Екостайл". 

«Ми спостерігали за деякими локаціями безпосередньо і помітили, що люди навіть не хочуть розуміти для чого поставили  новий контейнер. Правил, які розміщені поряд з контейнерами, ніхто не читає, викидають побутові відходи у бункери, бо вони ближче на 2 метри, а будівельні просто ставлять поряд у мішках...», - говорить директор Олена Домбровська.

В компанії нагадують, що контейнери-бункери призначені лише для великогабаритних відходів. Викидати в них побутові чи «зелені» відходи категорично заборонено.

Використовуються виключно під наступні види великогабаритних відходів:

- Каміння, цемент, гіпс, штукатурка, покрівельна черепиця

- Ґрунт, глина, пісок

- Плитка облицювальна і тротуарна

- Дерево після будівництва, тирса.

- Меблі частинами

У контейнери заборонено викидати: тверді побутові відходи, вторинну сировину, останки тварин, відходи життєдіяльності тварин, медичні та фармацевтичні відходи, масла й жири, токсичні відходи, заповнені ємності, лакофарбова продукція, лампи люмінесцентні, рідкі відходи, побутова хімія, відходи, забруднені машинним маслом, акумулятори кислотні відпрацьовані, оргтехніку та електричні вузли, усі види вибухонебезпечних відходів.

Контейнери-бункери можливо встановлювати й обслуговувати лише на поверхнях з твердим асфальтним покриттям.

«Важливо розуміти, що зміни на краще можливі лише, коли кожен з нас цього хотітиме, коли кожен з нас почне привчати себе і своє оточення виконувати елементарні кроки до чистоти й порядку.

Дякуємо усім, хто підтримує проєкт і словом, і ділом!»,– вказали в «Екостайл».

Нагадаємо, контейнери-бункери для будівельного сміття розмістили за десятьмя адресами, щоб зменшити кількість стихійних сміттєзвалищ.

У компанїї акцентують, що проєкт пілотний і реалізовуватиметься протягом найближчих шести місяців у кілька етапів. З 1 березня 2021 року на десяти найбільш проблемних контейнерних майданчиках за допомогою спецавтомобіля буде встановлено контейнери-бункери та відповідні інформаційні щити з правилами їх експлуатації. В рамках своїх можливостей та за підтримки міської ради Кропивницького, компанія «Екостайл» проводитиме інформаційну кампанію з метою інформування населення про правила користування контейнерами-бункерами і необхідність розділяти відходи на основні види.

Прочитано 247 разів
Останнє редагування Четвер, 04 березня 2021 15:02
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+