У Кропивницькому просять освітити пішохідні переходи

Четвер, 04 березня 2021 13:25

Жителі обласного центру просять встановити освітлення пішохідних переходів у місті. Таку петицію зареєстрував Юрій Данильченко.

«Задля підвищення безпеки на дорогах міста необхідно освітлити пішохідні переходи у м. Кропивницькому відповідно до вимог ДБН В.2.5-28:2018, які набрали чинності з 1 березня 2019 року.

Якісне освітлення пішохідних переходів - це безпека як пішоходів, так і водіїв. Їх оптимальне освітлення сприяє покращенню видимості пішоходів, поліпшує безпечні та комфортні умови для руху», – йдеться у зверненні.

 

Автор петиції додав, що більшість пішохідних переходів обласного центру (особливо нерегульованих ), на жаль, є недостатньо безпечними з точки зору якості освітлення у вечірній час.

«Контролювати та забезпечувати встановлення освітлених пішохідних переходів мають органи місцевого самоврядування, спираючись на проектування освітлення відповідно до чинних будівельних норм. Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення», - наголосив Юрій Данильченко.

Станом на сьогодні петицію підписали вже 12 з 450 необхідних осіб. 

Фото умовне.

 

Прочитано 287 разів
Останнє редагування Четвер, 04 березня 2021 14:04
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+