Жителі Кіровоградщині масово звертаються до лікарів

Середа, 06 листопада 2019 12:40
Жителі Кіровоградщині масово звертаються до лікарів Фото: http://zhitomir.today/

Жителi Кiровоградщинi масово звертаються за допомогою лiкарiв. Про це mandarin-news повiдомили в КНП «Регiональний центр громадського здоров’я Кiровоградської обласної ради».

Вiдповiдно до оприлюдненої iнформацiї, на Кiровоградщинi зареєстровано 2850випадкiв ГРВI, з них 68% – серед дiтей. Iз загальної кiлькостi захворiлих 212госпiталiзовано до закладiв охорони здоров'я. Втiм, рiвень ГРВI не перевищував вiдповiдного епiдемiчного порогу.

До вiрусологiчної лабораторiї ДУ «Кiровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» надiйшло 7зразки бiологiчного матерiалу вiд хворих з тяжкими гострими респiраторними iнфекцiями. Збудникiв грипу не виявлено.

Нагадуємо, що найкраща профiлактика грипу – це вакцинацiя, яка захищає вiд усiх актуальних штамiв грипу, є безпечною i ефективною, – наголосили в регiональному центрi.

Наразi в Кiровоградськiй областi вакцина проти грипу («ВаксiГрип») є в аптечнiй мережi Кропивницького, Знам’янки, Свiтловодська, Новоукраїнки,  Новомиргорода, Новгородкiвки, Устинiвки та Голованiвська. На даний час проти грипу в областi щеплено 2631 осiб, з них 157– дiти вiком вiд 6 мiсяцiв до 5 рокiв.

Пам'ятайте про важливiсть колективного iмунiтету! Особливо важливою вакцинацiя є для представникiв груп ризику, оскiльки вона значно збiльшує шанси цих людей запобiгти смертельним наслiдкам хвороби, – пiдкреслили в центрi громадського здоров’я.

Прочитано 1572 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+