Кропивницький попрощався з відомим викладачем Олегом Тараном (ФОТО)

Середа, 06 листопада 2019 13:20
Кропивницький попрощався з відомим викладачем Олегом Тараном (ФОТО) Фото: https://pnu.edu.ua/

Жителі Кропивницького попрощалися з Олегом Тараном, відомим викладачем ЦДПУ ім. В. К. Винниченка. Про це повідомляє кореспондент mandarin-news.

Кандидат філологічних наук, доцентОлегІванович несподівано пішов із життя на 52-му році життя. За час роботи у Центральноукраїнському державному педагогічному університеті ім. В. Винниченка він дав путівку в життя тисячам жителям Кіровоградщини, серед яких – відомі політики, вчителі, журналісти та багато інших.

Провести в останню путь Олега Тарана зібралися його рідні, близькі, колеги, студенти та всі, хто знав цю непересічну людину. Поховали викладача на Лелеківському кладовищі.

Нагадаємо, Олег Іванович Таран народився 10 червня 1968 року у Кіровограді в родині службовців. Після закінчення у 1985 році 24-ої школи вступив до Кіровоградського інституту сільськогосподарського машинобудування на електромеханічний факультет, у 1990-му – на українську філологію до КДПІ, який з відзнакою закінчив у 1995-му за спеціальністю “вчитель української мови та літератури”. Залишився працювати на кафедрі української літератури, навчався в аспірантурі.

Результат пошуку зображень за запитом "олег іванович таран"

Олег Іванович Таран

Кандидат філологічних наук з 2005 року, доцент кафедри української літератури – з 2006-го. З 2004 року був секретарем “Наукових записок” кафедри української літератури, а з 2009-го – членом спеціалізованої вченої ради з захисту кандидатських дисертацій зі спеціальності 10.01.01 – українська література в Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка.

Автор низки наукових та навчально-методичних публікацій, серед яких статті “Поетика печалі в художньому світі Ліни Костенко” (2004), “Мисляча інако” (Деякі особливості художнього мислення Ліни Костенко) (2004), “Спадковий компонент духовності в художньому світі Ліни Костенко” (2005), “Еволюція художнього мислення Ліни Костенко у перших трьох збірках” (2006), “Поетика особистісного становлення в романі У.Самчука “Чого не гоїть вогонь” (2008), “Особистість і художній талант у драматичній поемі Ліни Костенко “Сніг у Флоренції” (2009).

 

Прочитано 1002 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+