Як зміниться організація харчування в школах Кропивницького наступного року

П'ятниця, 10 грудня 2021 12:16

На сесії  Кропивницької міської ради планують розглянути проєкт рішення "Про організацію пільгового харчування учнів та вихованців в закладах освіти та окремі питання щодо організації харчування на 2022 рік". Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на проєкт рішення міської ради.

Так, Управлінню освіти Кропивницької міської ради доручать забезпечити організацію харчування учнів та вихованців закладів освіти Кропивницького та смт Нового у межах відповідних бюджетних призначень на 2022 рік. Питання щодо вартості організації харчування учнів та вихованців закладів освіти у 2022 році внесуть на розгляд Виконавчого комітету Кропивницької міської ради.

Згідно з проєктом рішення планують установити категорії учнів та вихованців закладів освіти  Кропивницького та смт Нового, які звільняються від плати за харчування з 1 січня 2022 року по 31 грудня 2022 року, незалежно від реєстрації та фактичного місця проживання батьків або інших законних представників:

  • вихованці закладів дошкільної освіти та учні закладів загальної середньої освіти, які потерпіли від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;
  • діти воїнів-афганців, які навчаються та виховуються в закладах загальної середньої та дошкільної освіти;
  • учні 5-11 класів закладів освіти з малозабезпечених сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;
  • діти працівників органів внутрішніх справ, які загинули під часвиконання службових обов’язків;
  • учні комунального закладу «Ліцей «Сокіл» Міської ради міста Кропивницького», які виховуються без батька (матері) і перебувають у закладі цілодобово;
  • діти, один з батьків яких має посвідчення учасника бойових дій та безпосередньо брав/бере участь в антитерористичній операції в східнихобластях України, є учасником АТО (ООС) на час його перебування в зоніАТО (ООС) або потрапив у полон чи отримав інвалідність під час участі вАТО (ООС);
  • діти померлого учасника АТО (ООС).

Також проєктом рішення планують установити в закладах загальної середньої освіти, відповідно за заявою одного з батьків або інших законних представників, незалежно від їх реєстрації та фактичного місця проживання, безкоштовне одноразове гаряче харчування:

  • для учнів 1-4 класів пільгових категорій, які не зараховані до групи продовженого дня, – сніданок;
  • для учнів 1-4 класів пільгових категорій, які зараховані до групи продовженого дня, – обід;
  • для учнів 5-11 класів пільгових категорій – обід.

В закладах дошкільної освіти, якщо діти перебувають чотири та менше годин, відповідно за заявою одного з батьків або інших законних представників харчуванням можуть не забезпечуватися.

З 1 січня 2022 року планують встановити розмір плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти, що вносять батьки або особи, які їх замінюють і мають реєстрацію в м. Кропивницькому чи в смт Новому, на рівні 70 відсотків від повної вартості на день та для батьків або осіб, які їх замінюють і не мають реєстрацію в м. Кропивницькому чи в смт Новому, на рівні 100 відсотків від повної вартості на день.

З 1 січня 2022 року встановити розмір плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти, які потребують особливого дієтичного  харчування, що вносять батьки або особи, які їх замінюють і мають реєстрацію в м. Кропивницькому чи в смт Новому, на рівні 80 відсотків від повної вартості на день та для батьків або осіб, які їх замінюють і не мають реєстрацію в м. Кропивницькому чи в смт Новому, на рівні 100 відсотків від повної вартості на день.

З 1 січня 2022 року встановити розмір плати за харчування (сніданок) учнів 1-4 класів непільгових категорій, що вносять батьки або особи, які їх замінюють і мають реєстрацію в м. Кропивницькому чи в смт Новому, на рівні 70 відсотків від повної вартості на день та для батьків або осіб, які їх замінюють і не мають реєстрацію в м. Кропивницькому чи в смт Новому, на рівні 100 відсотків від повної вартості на день.

Проєкт рішення передбачає забезпечення в закладах загальної середньої освіти Кропивницького реалізацію готових страв та буфетної продукції за вартістю продуктового набору.

Нагадаємо, дев'ята сесія Кропивницької міської ради розпочне свою роботу 16 грудня.  

Прочитано 1042 разів
Останнє редагування П'ятниця, 10 грудня 2021 12:49
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+