НАЗК вимагає звільнити першого заступника голови та секретаря селищної ради на Кіровоградщині

П'ятниця, 10 грудня 2021 10:56

Національне агентство з питань запобігання корупції вимагає звільнити секретаря Олександрівської селищної ради Віталія Брайка та першого заступника Володимира Осипенка із займаних посад. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на припис про усунення порушень Закону України «Про запобігання корупції», який  надійшов до Олександрівської селищної ради. Документ опублікував на своїй сторінці у Фейсбук Андрій Лаврусь.

Так, секретар та перший заступник не пройшли спеціальну перевірку.

«Брайко В,В. згоду на проведення спеціальної перевірки надав 29.04.2021 року (повинен був надати не пізніше 11.12.2020), а Осипенко В.В. згоду на проведення спеціальної перевірки не надав, та спеціальна перевірка стосовно нього не проводилась

.

 

 

Так, відповідно до ч.2 ст.58 Закону, повноваження особи, зазначеної в абзаці восьмому частини першої статті 56 цього Закону, достроково припиняються без припинення повноважень депутата ради, а відповідна особа звільняється з відповідної посади без прийняття рішення відповідної ради у випадку, якщо вона не пройшла спеціальну перевірку або не надала у встановлений строк згоди на проведення спеціальної перевірки», - вказано в приписі.

Даний припис є обов’язковим до виконання. За невиконання припису керівник органу нестиме відповідальність, передбачену ст. 188 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

 

 

Прочитано 753 разів
Останнє редагування П'ятниця, 10 грудня 2021 11:21
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+