Як оснащені для людей із інвалідністю заклади Кіровоградщини

Четвер, 19 липня 2018 14:46

В облдержадміністрації проаналізували стан забезпечення доступності осіб з інвалідністю до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Про стан виконання обласного плану заходів «Безбар’єрна Кіровоградщина» на території Онуфріївського, Олександрійського та Олександрівського районів йшлося під час засідання обласного комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури області, що відбулося в облдержадміністрації під керівництвом першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка.
Голова Онуфріївської райдержадміністрації Сергій Самородченко відзначив, що на території району усі заклади торгівлі оснащені пандусами. Натомість, із 95 закладів бюджетної сфери пандусами обладнані лише 52, решта – кнопками виклику. Стосовно адміністративних будівель, то пандусами й досі не обладнано приміщення районної прокуратури, казначейства і шести сільських рад.
В Олександрійському районі пандусами та кнопками виклику оснащені всі 5 залізничних вокзалів, 42 лікувально-профілактичних заклади, 26 сільських та селищних ради, 28 закладів освіти, клубні та бібліотечні заклади на території району. Окрім того, 86% закладів торгівлі вже облаштовані з урахуванням потреб осіб з інвалідністю. – По решті об’єктів ситуація має бути виправлена вже найближчим часом, – відзначив перший заступник голови Олександрійської РДА Юрій Коваль.
Стосовно Олександрівського району, то тут також було вжито низку заходів, зокрема, встановлено пандус у центральній районній лікарні і відновлено роботу ліфтів у поліклінічному та стаціонарному відділеннях ЦРЛ. Наразі, проблемним залишається питання по залізничному вокзалу та автостанції, де наявні пандуси потребують заміни, адже не відповідають технічним вимогам. Окрім того, з 24 закладів освіти у районі й досі залишаються непристосованими для маломобільних груп населення 4 освітніх заклади.
Сергій Коваленко відзначив, що ситуація, коли по окремих територіях й досі не можуть вирішити питання доступності є неприпустимою. Він наголосив на необхідності активізації роботи із забезпечення доступності маломобільних груп населення до об’єктів соціальної сфери, транспортної інфраструктури та адміністративних будівель, закликав керівників населених пунктів області передбачити виділення відповідних коштів під час формування чи коригування місцевих бюджетів.

Прочитано 404 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+