Делегація з Кропивницького побувала на Мінському автомобільному заводі. ФОТО

Четвер, 19 липня 2018 13:40

Минулого тижня українська делегація користувачів автотехніки «МАЗ» завітала до Мінська, щоб познайомитись з новими можливостями білоруських автомобілів.

До складу делегації увійшли представники міської ради Кропивницького: начальник управління розвитку транспорту та зв’язку Олександр Вергун, директор департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Андрій Паливода, а також керівник комунального підприємства “Електротранс” Олександр Луценко

Гості провели у білоруській столиці три дні, з 11 по 13 липня, протягом яких встигли детально ознайомитись з виробництвом Мінського автозаводу, випробували вантажну та пасажирську техніку.

Україна співпрацює з Мінським автомобільним заводом через торговий дім МАЗ-Україна, який поставляє продукцію споживачам через дилерів, що також увійшли до складу делегації.

Під час візиту гості відвідали автобусний завод і познайомились з повним процесом виробництва, від зварювання, рихтування та встановлення агрегатів до фарбування та остаточної збірки. Під час випробовування на полігоні учасників української делегації зацікавили автобуси МАЗ 231185 и МАЗ 206085 с АКП «Allison».

Співпраця міської влади Кропивницького з Мінським автомобільним заводом розпочалась у 2016 році. Тоді місто придбало 20 тролейбусів, які хоча і були вироблені в Україні під маркою “Дніпро”, але двигуни та інші запчастини — виробництва Мінського автозаводу. А в 2017 році за кошти міського бюджету було придбано 20 автобусів марки “МАЗ”. У 2018 році придбано ще 10 автобусів середньої місткості.

- Три роки працюємо з цією технікою, тому як постійного покупця нас запросили на екскурсію на завод, щоб показати, як відбувається процес зборки та виготовлення цих транспортних засобів і поділитися нововведеннями, - розповів Олександр Вергун. - Під час випробування транспортних засобів на полігоні ми мали можливість роздивитися нові автобуси. МАЗ не стоїть на місці, та автотехніка, яка зараз виробляється і збирається оснащується такими засобами безпеки, як wi-fi, паски безпеки в автобусах для міжміських перевезень.

Загалом для обласного центру протягом 2016-2018 років було придбано 50 одиниць пасажирської техніки, у тому числі виготовленої на базі кузовів тролейбусів “МАЗ”.

Фото: Петра Вербицького

 

Прочитано 441 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+