Вибухи у Кропивницькому: пальне потайки «качали» ввечері та у вихідні

Понеділок, 13 січня 2020 09:20
Вибухи у Кропивницькому: пальне потайки «качали» ввечері та у вихідні Фото: https://kr.depo.ua/

У міськраді Кропивницького відбулось засідання робочої групи стосовно ситуації в місті щодо здійснення суб’єктами господарювання діяльності з виробництва, зберігання та оптової і роздрібної торгівлі пальним, під час якого йшлося про результати розслідування вибуху на вулиці Київській. Про це з посиланням на пресслужбу міськради повідомляє mandarin-news.

Під час наради начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко поінформував присутніх про результати розслідування пожежі по вулиці Київській, епіцентром якої став автомобіль для перевезення скрапленого газу.

Дану земельну ділянку було віддано в оренду під розміщення торгово-побутового комплексу, але натомість власники облаштували автостоянку. Дозволу на перекачування або реалізацію газової суміші не було. Ці дії проводились нелегально у вихідні дні або ввечері. Для перекачування газу використовувалась платформа вантажного автомобіля, обладнана цистерною для перевезення скрапленого газу, яка нібито знаходилась на території автостоянки на “відстої”, – зазначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення. – Поруч розташована легальна газорозподільча станція скрапленого газу, але до пожежі вона відношення не має.

Сергій Коваленко додав, що станом на сьогодні досудове розслідування не завершене, а власники ділянки перебувають під обов’язком співпраці зі слідством.

Заступник начальника Кропивницького міськрайонного відділу УДСНС України в області Сергій Суковач повідомив, що після надзвичайної ситуації по вулиці Київській, фахівці провели низку планових і позапланових перевірок АЗС на території міста.

Прочитано 3979 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+