Вірменська спільнота одного з районів Кіровоградщини передала автівки для ЗСУ

Вівторок, 31 травня 2022 09:48

Вірменська спільнота колишнього Новоархангельського району придбала для Збройних Сил України два автомобілі. Це позашляховик Kia Sorento і легковик Skoda Octavia. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Новоархангельську селищну раду.

Авто передали третьому відділу Голованівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який очолює підполковник Андрій Григорович Іващенко. Звідти, пофарбований в плямистий камуфляжний колір  Kia Sorento буде переданий стілецькому батальйону 57 бригади. Skoda Octavia залишилася в користуванні особового складу відділу для забезпечення його життєдіяльності. Вона вже активно використовується в роботі.

Вірменська діаспора нашого краю доволі чисельна і має багаторічне коріння. На українській землі народилося вже декілька поколінь вірмен. Тут виросли діти і підростають внуки тих, для кого колишня Новоархангельщина свого часу стала наймилішим куточком на землі.

Община вірмен ніколи не залишалася осторонь значимих подій. Тож пропустила через своє серце наш спільний біль — війну РФ проти України, і вирішила допомогти вітчизняним військовим купівлею автомобілів. Автівки ввезли до нашої країни з Німеччини. Для того, щоб вони прибули до Новоархангельська, одноосібник з Вільшанки Сергій Вдовиченко надав 100 літрів солярки.

Слід зазначити, що сьогодні українським захисникам необхідна велика кількість автотранспорту. Військові частини потребують мікроавтобуси типу Volkswagen T4, Mercedes Vito та пікапи Mitsubishi L200 — для перевезення вантажів поміж позиціями, а також для використання в медичних цілях. При цьому перевага надається дизельним авто з механічною коробкою передач.

Визволителям допомагають машинами усі: аграрії, приватний бізнес, автоімпортери, волонтери, об’єднані в спеціальні групи, і, навіть, польські лісівники, які передали для української армії 22 позашляховики. Свою вагому частку в перемогу над російським агресором внесла вірменська спільнота нашого краю. Відрадно, що багажник однієї з машин наповнений ще й гуманітарною допомогою. В переліку зібраних з великою турботою речей: ліки, продукти харчування, каски, сигарети, шкарпетки, консервація, яку одразу передали за призначенням.

Питання забезпечення військових автомобілями і досі залишається актуальним. Тому кожен, хто має таку можливість, може долучитися до постачання необхідного авто на лінію оборони.  Задля цього митна служба України спростила процедуру ввезення до країни автомобілів на іноземній реєстрації. Маються на увазі транспортні засоби, що були ввезені як гуманітарна допомога для Збройних сил України та Територіальної оборони.

Водночас в Україні запустили платформу Carforarmy для пошуку та передачі авто ЗСУ. Усі, хто хоче передати автомобіль на потреби українського війська, можуть залишити заявку на сайті. Потрібно зазначити такі дані: місто та країна проживання; яке авто готові передати безкоштовно чи продати; контактні дані. Після отримання заявки волонтери зв’яжуться з особою, обговорять подробиці та спосіб доставки транспортного засобу. Також на сайті можна знайти водіїв, які готові переганяти автомобілі із країн Європейського Союзу в Україну.

Нагадаємо, СБУ затримала зловмисників, які продавали автомобілі, що були призначені для ЗСУ. 

Прочитано 815 разів
Останнє редагування Вівторок, 31 травня 2022 11:05
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+