На одній з АЗС Кіровоградщини виявили завищену ціну на пальне

Понеділок, 30 травня 2022 17:15

На 1 автозаправній станцій при роздрібній реалізації пального застосовувались ціни, сформовані без урахування вимог відповідної постанови Кабміну, що призвело до отримання необгрунтованої виручки. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на ГУ Держпродспоживслужби в області.

Так, останнім часом до управління надходять скарги про надмірно завищені ціни на пальне, відсутність розрахункових документів, відмову у вільному виборі засобів розрахунку тощо.

«За порушення порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін на паливо до суб’єкта господарювання будуть застосовані адміністративно-господарські санкції передбачені ст. 20 Закону України «Про ціни та ціноутворення»,- повідомили в управлінні.

Нагадаємо, що з 20 травня Кабінетом Міністрів України, було скасовано регулювання цін на пальне, шляхом встановлення торговельних надбавок, що застосовувались при роздрібній реалізації пального. При цьому суб’єкти господарювання, як і раніше, зобов’язані завчасно декларувати ціни у разі їх підвищення більш, ніж на 5%. Декларування зміни роздрібних цін на товари здійснюється через офіційний веб-сайт Держпродспоживслужби з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Зазначимо, що завищення цін в умовах воєнного стану є неприпустимим, а порушення правил ведення підприємницької діяльності матиме наслідки у вигляді штрафів та інших заходів адміністративного впливу.

 

Прочитано 3011 разів
Останнє редагування Понеділок, 30 травня 2022 17:42
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+