У Верховній Раді обговорили відсутність опалення у Кропивницькому

П'ятниця, 09 листопада 2018 17:11

Сьогодні, під час години запитань до Уряду, у Верховній Раді України, народний депутат Дмитро Лінько (фр. Радикальної Партії Олега Ляшка) з трибуни виступив з вимогою вирішити проблему  відсутності опалення у Кропивницькому - повідомляє mandarin-news.

Народний депутат, зазначив, що команда Радикальної Партії Олега Ляшка неодноразово вимагала від міської влади звернути увагу на проблему з теплопостачанням:

Через провальну політику уряду Порошенка, на сьогоднішній день, у Кропивницькому, без тепла залишились 236 будинків, 10 дитсадків, 6 шкіл та 2 лікарні.

Систематичні мільйонні борги підпримства "Кіровоградтепло", вже який рік підряд призводять до таких жахливих результатів. Наша кропивницька команда Радикальної Партії Олег Ляшко неодноразово вимагала від міської влади звернути увагу на цю проблему, і головне- знайти об'єктивний вихід з цієї ситуації. Проте проблема залишилась не вирішеною. Більше того, напруга зростає щоденно.
Люди залишились сам-на-сам у такій ситуації. Жодної допомоги від влади вони досі не отримали!

Але варто лише уявити, до якої катастрофи призведе нещодавнє підвищення тарифів на газ. 
Нова ціна на газ у 8,55 грн за куб є непідйомною для більшості українців. Влада обманює людей, коли каже, що тариф зріс лише на 23,5% - насправді вони збільшили його на 78%.

Радикальна Партії вже більше двох тижнів вимагає від Парламенту прийняти мораторій на підвищення ціни на газ. Досить знущатися з українців! Наші діти не повинні мерзнути у холодних садочках і школах! Проведення енергомодернізації та видобуток нашого українського газу - ось вихід із ситуації!

Нагадаємо, що Міська рада Кропивницького повернула у власність громади ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА».

Довідково.

31 жовтня у Києві РПЛ провела всеукраїнську акцію протесту проти підвищення тарифів на газ. Учасники мітингу одноголосно ухвалили резолюцію, яку Олег Ляшко особисто передав прем'єр-міністру Володимиру Гройсману. Документ містить наступні вимоги до чиновників:

1) Провести позачергове засідання парламенту за участю президента, прем’єр-міністра, голів «Нафтогазу» і НКРЕКП з повним звітом щодо ситуації з тарифами на газ.

2) Накласти мораторій на зростання комунальних тарифів і скасувати рішення уряду від 19 жовтня про підвищення ціни на газ для побутових споживачів на 24%.

3) Підняти мінімальну зарплату і пенсію до 6 тис грн та 3,5 тис грн відповідно, щоб люди не віддавали останнє за комунальні послуги.

4) Скасувати рішення уряду від 27 квітня, яке обмежує право 3 млн українців на отримання субсидій, та повернути соціальну норму споживання газу 400 кубометрів на місяць. Щоб найменш забезпечені люди, які споживають газ економно, могли платити за нього вдвічі менше.

5) Вдвічі знизити тариф і встановити чесну ціну за кубометр газу у 3,50 грн замість теперішніх 6,96 грн та 8,55 грн, які почнуть діяти з 1 листопада.

6) Негайно запровадити план РПЛ зі зниження тарифів. Він складається з кількох кроків: а) ліквідувати неефективного державного монополіста-посередника НАК “Нафтогаз України”, керівники якого самовільно виписують собі премії на десятки мільйонів доларів;

б) до 2021 року повністю відмовитися від імпортного газу за рахунок збільшення власного видобутку, якому сприяє запроваджена нами поправка до Податкового кодексу щодо двократного зменшення ренти на нові скважини;

7) провести масштабну енергомодернізацію комунального господарства: не менше 10% видатків на фінансування субсидій з державного бюджету мають виділятися на ремонт котелень, встановлення індивідуальних лічильників газу, утеплення житлових будинків, шкіл, лікарень і дитячих садків (законопроект №7234). В результаті більше 2 млн українських родин отримають пільгові «теплі кредити» і зможуть суттєво зменшити свої комунальні платежі.

Медіа

Прочитано 1273 разів
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+