У Верховній Раді говорили про лікування дітей з Кіровоградщини

Середа, 07 листопада 2018 14:37

Мільйони українців помирають від туберкульозу та інших хвороб через бездіяльність влади. Про це заявив Олег Ляшко з трибуни парламенту. Політик підкреслив, замість того, щоб змусити уряд відновити програму боротьби із хворобою, народні депутати приймають рішення про скликання парламентських слухань.

Попередня програма боротьби з туберкульозом закінчила свою дію у 2016 році. За два роки уряд, Президент та парламентська більшість не спроміглися прийняти нову. Лікування туберкульозу фінансується не за рахунок державного бюджету, а за рахунок фондів ООН та ВООЗ. Держава не виділяє на лікування хвороби жодної копійки. У селі Стара Осота Олександрівського району на Кіровоградщині, дитячий протитуберкульозний санаторій хочуть закрити, бо кажуть, що немає грошей. При цьому, Україна посідає перше місце у Європі із захворюваності на туберкульоз і лише минулого року в країні померли більше 4 тисяч людей від цієї хвороби. Чому люди помирають? Бо кожен другий українець відмовляє собі в лікуванні через те, що ліки абсолютно недоступні, а держава не фінансує галузь охорони здоров’я, - наголосив Ляшко.

 

Не отримують підтримки від держави і хворі на рак, обурився лідер РПЛ. Підкреслив, що програма лікування онкохвороб фінансується лише на 6%.

«Команда Радикальної партії запропонувала абсолютно чіткий план зниження цін на ліки, щоб врятувати життя мільйонів українців та відкрити доступ до медицини. Щоб люди приходили в аптеку не як в музей, бо копійчані зарплати і пенсії мільйонів українців не дозволяють купити елементарні ліки від високого тиску, діабету, серцево-судинних захворювань. Ми вимагаємо від влади збільшити видатки на програму «Доступні ліки», запровадження якої наша команда добилася 2 роки тому. Мінімум 2 мільярди гривень повинно йти на цю програму. Зокрема, мільярд гривень – на лікування від онкології, щоб люди не виносили останнє з хати та не продавали все на світі, щоб полікуватися», - зазначив політик.

У свою чергу, народний депутат України Дмитро Лінько (фракція РПЛ), на своїй сторінці у ФБ також прокоментував ситуацію стосовно ліквідації зазначеного вижче закладу.

Нашій владі "плювати" на всіх українців! Порошенко зі своїми поплічниками не думає ні про дітей, ні про пенсіонерів. 
У с.Стара Осота Олександріського р-ну, що на Кіровоградщині, вже більше 40 років працює дитячий протитуберкульозний санаторій. Це унікальний заклад, в якому паралельно до лікування, діти мають можливість навчатися в школі. Але його, постійно намагаються ліквідувати. І називають усе це "оптимізацією". Подивіться на актуальні показники захворюваності в країні на туберкульоз!
Про яку оптимізацію йде мова? Ми хочемо зекономити на здоров'ї майбутнього покоління?

Команда Радикальної Партії Олег Ляшко не дозволить владі знущатися над українцями! Ціни на ліки стали просто "фантастикою" для не тільки для пенсіонерів, а для працюючого населення. Люди не йдуть в лікарні, бо у них просто немає грошей. До чого це призведе? Все банально просто- одна частина виїде за кордон працювати, а інша просто доживатиме віку в країні, де люди нікому не потрібні.

Але Україна- це не сировинна територія! І ми будемо вимагати від влади та Уряду змінити цю ситуацію у найкоротші терміни!

 

 

Медіа

Прочитано 757 разів
Останнє редагування Середа, 07 листопада 2018 14:49
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+