У місті на Кіровоградщині через смертельно небезпечну хворобу ввели карантин (ВІДЕО)

П'ятниця, 31 січня 2020 11:20
У місті на Кіровоградщині через смертельно небезпечну хворобу ввели карантин (ВІДЕО) Фото: https://glavcom.ua/

У Хмельницькому мікрорайоні міста Світловодськ Кіровоградської області ввели карантин через два випадки сказу у домашніх собак. Про це з посиланням на Суспільне повідомляє mandarin-news.

Сказ зафіксували 1 та 24 січня. Саме тоді хворі тварини померли. Вони не були щеплені від сказу. За словами начальниці Світловодського міського управління Держпродспоживслужби Тетяни Кривошеї, за тваринами у мікрорайоні спостерігають працівники очолюваної нею установи. Три сотні тварин вакцинували від сказу:

Собаки утримувались на приватному подвір’ї, але мали доступ за межі своїх дворів. І в першому випадку, взагалі, собака не була вдома близько трьох тижнів. Вакцина у нас є, вона безкоштовна. Активізувалися самі власники. Фахівці також провели подворові обходи, робили щеплення.

Карантин триватиме два місяці. Протягом цього часу забороняється вивозити тварин з мікрорайону.

З початку 2020 року до центральної районної лікарні звернулись п’ятеро людей, які хотіли вакцинуватися від сказу. Про це сказав головний лікар Юрій Котенко:

З початку року, за рахунок благодійних внесків, ми закупили тридцять доз вакцини від сказу. На минулій сесії, 21 січня, депутати Світловодської міської ради проголосували за виділення п’ятдесяти тисяч гривень, на які купимо ще сто доз. Одному пацієнту потрібно близько шести.

Вакцинація від сказу, за словами Юрія Котенка, безкоштовна.

Довідка. Сказ – це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу (англ. Rabies virus) із роду Lyssavirus. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким пошкодженням центральної нервової системи. У разі зволікання з наданням кваліфікованої медичної допомоги смерть неминуча.

Медіа

Прочитано 2489 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+