У Кропивницькому з'явилися нові можливості для переселенців

Середа, 04 квітня 2018 10:03

Учора, 3 квітня, у приміщенні Прес-клубу реформ відбулася прес-конференція громадської організації «Територія успіху» під назвою: «Нові можливості для внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО». У заході взяв участь заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Богдан Стоян.

Під час прес-конференції виконавчий директор ГО «Території успіху» Інга Дуднік та керівник проекту Анастасія  Бабаєва поінформували присутніх про нові можливості для внутрішньо переміщених осіб та учасників АТО. Зокрема презентували проект, що реалізується в області за підтримки представництва Міжнародної організації з міграції в Україні за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина, що діє через Німецький Банк Розвитку.

За словами Інги Дуднік, проект реалізовуються в області вже втретє. Він направлений на допомогу людям, які прагнуть змінити якість свого життя. Серед них - внутрішньо переміщені особи, колишні учасники бойових дій та особи, які належать до уразливих категорій населення.

Зазначалося, що проектом передбачено проведення дводенних тренінгів із самозайнятості для тих, хто вже розпочав або хоче розпочати власний бізнес, та дводенних тренінгів із мікропідприємництва для ФОП та власників  юридичних осіб з числа малого бізнесу, зареєстрованих не пізніше ніж за 12 місяців до подачі заявки на участь у проекті. Після успішного проходження тренінгу, кожному учаснику буде надано експертну допомогу із написання бізнес-плану. У разі успішного захисту бізнес-плану перед комісією МОМ, учасники отримають гранти на започаткування або розширення власної справи. Гранти не видаються готівкою, а полягають у закупівлі обладнання, інструментів, меблів тощо.

Окремим аспектом конструктивного діалогу стало питання сприяння працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян зупинився на результатах діяльності центрів зайнятості області, філій обласного центру зайнятості у напрямку надання зазначеним категоріям громадян спектру адресних соціальних послуг, спрямованих на забезпечення їх робочими місцями, у т.ч. шляхом організації власної справи.

Також, Богдан Стоян висловив зацікавленість служби зайнятості та сподівання на плідну співпрацю з громадською організацією «Територія успіху» у напрямку реалізації даного проекту, проведенні спільних заходів для безробітних громадян, що орієнтують їх на відкриття власного бізнесу.

Прочитано 413 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+