У Кропивницькому втретє відбулася загальноміська руханка «100% здоров’я»

Вівторок, 29 травня 2018 14:20

27 травня на проспекті Винниченка (поряд з парком Козачий острів) відбулася загальноміська ранкова руханка, яку третій рік поспіль організовує Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД».

 - Попередні роки наша руханка була присвячена Всесвітньому дню здоров’я, тому ми її організовували 7 квітня. Однак цей рік дата співпала з Великоднем, тому ми перенесли захід на травень. І відбулася вона напередодні Півмарафону.  Наша руханка щороку має певне гасло. Цього року - «100% здоров’я». Чому обрали саме це гасло? Ми представляємо найбільшу в Україні пацієнтську організацію, ми захищаємо права ВІЛ-позитивних людей, акцентуємо увагу на вчасному обстеженні, доступному лікуванні. Тому під цим гаслом, щоб бути на 100% здоровим потрібно вчасно проходити, в тому числі, і експрес-тестування на ВІЛ, щоб знати про свій статус. ВІЛ-позитивна людина безпечна для оточуючих за умови, якщо вона проходить лікування – приймає АРВ-терапію. Таким чином на руханці ми вкотре привертали увагу до здоров’я кожного, адже маємо на меті зупинити епідемію ВІЛ/СНІДу в Україні, - наголошує голова правління Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Юлія Чабанюк.

Тренери руханки – директор комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №3 міської ради, автор спортивної мапи нашого міста Євген Савранський та регіональний керівник сервісу доставки страв Mister.am Дмитро Савранський. Вони показали вправи, які варто робити щодня, щоб бути здоровими. Участь в руханці взяли майже півтисячі осіб, серед яких учасники Півмарафону, студенти медичного коледжу ім. Мухіна, представники громадських та благодійних організацій.

Прочитано 464 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+