У Кропивницькому управління освіти судиться з газопостачальним підприємством

Вівторок, 14 січня 2020 14:40
У Кропивницькому управління освіти судиться з газопостачальним підприємством Фото: https://imi.org.ua/

Управління освіти міської ради Кропивницького судиться з газопостачальним підприємством за повернення понад 200 тисяч гривень. Про це повідомила начальниця управління Лариса Костенко, з посиланням на пресслужбу КМР інформує mandarin-news.

Посадовиця зазначила, що у 2018-му році управління освіти заключило договір на постачання природного газу з організацію, яка виграла тендер через систему «Prozorro», відповідно до закону про публічні закупівлі. Проте того ж року ціна на газ почала змінювалась, і виникла загроза відключення закладів освіти від газопостачання. Тож управління освіти змушене було заключати додаткові угоди.

В рахунках, які надавались управлінню освіти, представники організації внесли недостовірну інформацію і після проплати фахівці управління освіти виявили, що кошти за газ переплачені, – розповіла Лариса Костенко. – Ми відразу повідомили про це в правоохоронні органи, і почали проводити роботу щодо надання претензій до газопостачальної організації, щоб повернути кошти.

Управління освіти одразу почало судові процеси. У вересні 2019-го року Господарський суд міста Києва ухвалив рішення, яким зобов’язав організацію повернути кошти управлінню освіти. Проте судові процеси тривають і нині, адже компанія подала на апеляцію. Після цього випадку, як розповіла Лариса Костенко, управління освіти посилило роботу над укладенням подібних договорів, щоб у майбутньому подібних ситуацій не виникало.

Прочитано 814 разів
Останнє редагування Вівторок, 14 січня 2020 15:05
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+