У Кропивницькому провели перевірку магазинів на продаж піротехнічних виробів. ФОТО

П'ятниця, 29 грудня 2017 13:58

Патрульні, рятувальники та представники міської влади провели перевірку місць продажу піротехнічних виробів.

28 грудня, інспектори патрульної поліції спільно з фахівцями Управління ДСНС в Кіровоградській області та міської ради провели роз’яснювальну роботу у магазинах, які розповсюджують такі атрибути зимових свят.

Розпочали безпосередньо з магазину, який має ліцензію на продаж піротехніки. Особливу увагу звернули на відповідність документації, яка розміщена у «Куточку споживача», зокрема на наявність сертифікату на продаж цієї продукції. Представники магазину запевнили, що обов'язково консультують покупців стосовно правил користування піротехнікою.

За словами охоронців порядку, купуючи піротехнічні вироби, необхідно обов’язково ознайомитися з інструкцією. Якщо цієї інформації немає – виріб несертифікований і користуватися ним вкрай небезпечно.

Продавець магазину Віталій Тарновський зауважує, - неналежне зберігання і транспортування піротехнічної продукції може призвести до пошкодження самої продукції і бути небезпечною при її застосуванні. Тому купувати піротехнічні вироби необхідно лише у спеціально відведених для цього магазинах, які мають відповідний дозвіл. До того ж, у випадку купівлі недоброякісної продукції та при наявності касового чеку можна буде висунути претензії власникові магазину, на ринку продавці не несуть жодної відповідальності за свій товар.

За порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів підприємців-порушників буде притягнуто до адміністративної відповідальності згідно статті 195-6 КУпАП. Санкція статті передбачає накладання штрафу в розмірі від 595 гривень. За повторне правопорушення – від 1020 гривень з конфіскацією предметів торгівлі.

Управління патрульної поліції в Кіровоградській області застерігає громадян від придбання несертифікованої піротехнічної продукції, яка продається в невстановленому місці, без відповідних документів і несе в собі небезпеку. До кожного піротехнічного засобу обов’язково має бути інструкція, а також має бути вказана дата виготовлення та термін придатності. Дотримуйтесь цих умов, щоб уникнути на вашому святі нещасних випадків. Особливо це стосується дітей!

Законодавством України продаж будь-яких піротехнічних засобів особам до 18 років категорично заборонений.

Прочитано 576 разів
Останнє редагування П'ятниця, 29 грудня 2017 14:11
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+