У Кропивницькому анонсували завершення опалювального сезону (ВІДЕО)

Четвер, 12 березня 2020 12:40
У Кропивницькому анонсували завершення опалювального сезону (ВІДЕО) Фото з вільного доступу

Опалювальний сезон у Кропивницькому завершать, коли середньодобова температура на вулиці протягом трьох днів буде більшою восьми градусів. Про це розповів головний інженер комунального підприємства «Теплоенергетик» Валерій Челядінов, з посиланням на Суспільне повідомляє mandarin-news.

Посадовець каже – нині у Кропивницькому працюють 23 котельні. 19 із них можна зупинити і включити у будь-який момент. Теплоелектроцентраль, яка опалює центральну частину Кропивницького, має інший режим роботи.

У нас є затверджений температурний графік. По ньому ми регулюємо опалювальний процес. Якщо надворі тепло, ми зменшуємо температуру теплоносія. Відповідно, коли холодніше, морози – додаємо. А якщо треба, то запускаємо ще один котел. Не можна зупинити ТЕЦ, наприклад, на добу, а через добу знову запустити. Для того, щоб запустити заново, треба час, аби розігріти це все. На це піде дуже багато газу, який ми викинемо просто у повітря, – розповідає заступник головного інженера підприємства «Теплоенергетик» Євген Притула.

На зупинку теплоелектроцентралі потрібно три доби – пояснює головний інженер підприємства «Теплоенергетик» Валерій Челядінов:

Коли приймається рішення по повній зупинці, одразу проводять гідравлічні випробування. Після них ми повністю консервуємо гідравлічне обладнання. Зупиняти опалення треба тоді, коли на вулиці буде середня температура протягом 3 діб плюс 8 градусів.

За словами Валерія Челядінова, опалювальний сезон у Кропивницькому завершать, коли таке рішення ухвалять на виконкомі міськради. Нині споживачами централізованого опалення у Кропивницькому є майже 23 тисячі абонентів.

Медіа

Прочитано 862 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+