Траса Кропивницький-Миколаїв: нова «бетонка» шокує і водіїв, і пасажирів (ВІДЕО)

Понеділок, 18 листопада 2019 15:20

На Миколаївщині продовжують будівництво нової бетонної дороги сполученням Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Службу автомобільних доріг у Миколаївській області.

За інформацією пресслужби відомства, нову трасу Н-14 Кропивницький-Миколаїв вже добудували до району села Водяне-Лорине.

У САД наголосили – перша згадка про село Водяне-Лорине датується тисяча сімсот вісімдесят одним роком. До цього на його місці був розташований зимівник запорізьких козаків. Козаки займалися охороною кордонів і торгових шляхів, які проходили в цій місцевості і пов'язували Південне Причорномор'я з Європою.

Трохи пізніше, до виникнення села, на цьому місці знаходилася одна з чотирьох поштових станцій Єлисаветградського тракту. Через цю станцію йшли дороги на Одесу, Миколаїв і Вознесенськ.

Тобто ця місцевість завжди була ключовою транспортно-дорожньої темою. Так що можна сказати, що тут триває дорожня сага, яку розпочали предки, – йдеться у повідомленні.

Нова бетонна дорога витримуватиме багатотонні навантаження і має термін експлуатації набагато довший, ніж звичні асфальтні.

Медіа

Прочитано 8940 разів
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+