Стало відомо, коли легендарна траса Кропивницький-Миколаїв стане проїзною (КАРТА)

Середа, 27 лютого 2019 11:50

Дорога Н-14 Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв ще кілька років тому була однією з найбільш проблемних в країни. Цього року ситуація кардинально зміниться.

Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на прес-службу САД у Кіровоградській області.

На карті чорним кольором позначено ділянки, які  знаходяться у задовільному стані, жовтим, помаранчевим та синім – де цього року будуть проводитися різні види ремонтів. Червоний колір – це ділянки, які ремонтуватимуть у наступні роки.

До кінця року в межах Кіровоградської області коридор Н-14 завершать повністю.

За інформацією Укравтодору, у Миколаївській області розпочинається капітальний ремонт. По суті, це є нове будівництво бетонної дороги, адже ремонтувати там вже, на жаль, нема чого. Роботи почнуться з найбільш зруйнованої ділянки від кордону з Кіровоградською областю у бік Миколаєва. Орієнтовно, відбудова цього відрізку триватиме два сезони – цього та наступного року.

В межах Кіровоградщини у 2018 році поточний середній ремонт виконали на 20 кілометрах цієї дороги. Укріпили конструктивні шари, влаштували вирівнюючий шар та покрили щебенево-мастиковим асфальтобетоном.

Весь процес проходив під пильним контролем спеціалістів Служби автодоріг, оскільки ставки робимо не на кількість, а на якість. Останню вже найближчими днями перевірять фахівці Дорякості. У полі зору – всі відремонтовані ділянки доріг минулого та позаминулого року, аби переконатися, що підрядники дотримуються передбачених договорами зобов’язань. У разі виявлення пошкоджень покриття, вони будуть змушені ліквідувати їх за власний кошт у найкоротші терміни. Попередньо, як показало комісійне обстеження доріг області, відремонтовані дороги зиму витримали добре, – йдеться у повідомленні.

З настанням сприятливих погодних умов ремонт продовжиться. Тендери проведені ще минулого року, об’єкти «перехідні» і розділені на кілька відрізків загальною протяжністю 14 км. Ще 18,8 км будуть виставлені на торги після оприлюднення відповідної Постанови Уряду.

Загалом на замовлення Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області протягом 2018-2019 років підрядні організації відремонтують 52,4 км дороги Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв, в межах маршруту Кропивницький-Миколаїв.

Прочитано 965 разів
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+