Співак Поль Манондіз приготував жінкам Кропивницького чудовий подарунок (ФОТО)

Середа, 04 березня 2020 16:45
Співак Поль Манондіз приготував жінкам Кропивницького чудовий подарунок (ФОТО) Фото: https://styler.rbc.ua/

«Мій Рай». Так називає Україну талановитий французький співак бельгійського походження Поль Манондіз, який днями приїхав з концертами до Кропивницького. Це перший в історії француз – заслужений артист України, повідомляє кореспондент mandarin-news.

На зустрічі, що відбулася 3 березня у відділі мистецтв ОУНБ ім. Чижевського, Поль дещо розповів про себе і про свою любов до України, де він живе вже п’ять років поспіль. А почалася ця любов з романтичного кохання: якось у Парижі, на Монмартрі, він побачив портрет красуні й одразу почав її пошуки. Киянка Олена згодом стала його дружиною. Пройшло майже 13 років. За цей час вони розлучилися. Тепер Поль живе у Києві, а Олена – в Парижі.

Свого часу Поль закінчив консерваторію у Брюсселі по класу вокала і став оперним співаком, хоча мріяв стати рок-зіркою. Одна з перших його ролей – Ромео у мюзиклі за твором Уільяма Шекспіра. Він має дуже приємний, багатий модуляціями, голос. Експерти називають його «ліричний тенор».

Коли я вперше приїхав до України, через п’ять хвилин реально відчув, що я вдома. Тут усе натуральне. Чим більше я живу в Україні, тим більше вона мені подобається, – зазначив Поль на зустрічі.

Своїм наставником і вчителем української мови він вважає Ніну Митрофанівну Матвієнко:

Для мене Ніна Митрофанівна – як бібліотека української культури.

Саме вона прищепила йому любов до українських народних пісень. Разом з нею співак здійснив тур Україною, під час якого дивовижно й трепетно співав «Квітку Душі». Нині у його репертуарі вже 30 україномовних пісень. Серед них «Лелеки», «Черемшина», «Ніч яка місячна», «Люляй, люляй» тощо. А нещодавно він переклав французькою «Вовчицю» Олега Вінника.

Поль має відкрите й щире серце. З групою волонтерів часто виїжджає на фронт і виступає перед солдатами. А ще за п’ять років – п’ять турів Україною, яку він полюбив усією душею. На відміну від деяких українців,артист не гребує виступати навіть у маленьких селах. Він ставить перед собою подвійне завдання: відкривати для себе Україну та відкривати нову культурну генерацію України світові. Поль не з тих, хто у гонитві за грошима призначає шалені гонорари та високі ціни на квитки. Він задоволений вже тим, що зібрав гарну команду співаків і музикантів, яких вважає друзями й однодумцями. Ще з паризьких часів його другом був Герой України Василь Сліпак. Нині він спілкується з Олександром Пономарьовим, Настею Каменських, Олегом Вінником та з багатьма тими, хто робить програму «Х-фактор». Чому саме «Х-фактор»? Йому цікаво отримати досвід, як вона робиться зсередини.

Окрім участі в концертах, нині Поль Манондіз працює також над створенням двох нових рок-альбомів – французькою та українською мовами. Він живе музикою, сценою та коханням. Про це й більшість його пісень.

До речі, наступний концерт співака «Зачаровані любов’ю» відбудеться 5 березня у залі обласної філармонії. Він стане чудовим подарунком жінкам до свята 8 березня.

Результат пошуку зображень за запитом Поль Манондіз

Роман ЛЮБАРСЬКИЙ

Прочитано 2304 разів
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+