Шестирічна донька залишилась без батька: на війні загинув Герой з Кіровоградщини

Середа, 05 жовтня 2022 15:31

У середу, 5 жовтня, кропивничани віддали шану та попрощалися з воїном-героєм — 27-річним Олександром Шевченком. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Молодший сержант Олександр Шевченко виконував бойові завдання для забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російських окупантів на посаді навідника мотопіхотного відділення.

Загинув Олександр Шевченко вкінці вересня поблизу села Первомайське Донецької області.

Попрощатися із Героєм  на Алею почесних поховань Далекосхідного кладовища прийшли  рідні, друзі, побратими захисника та небайдужі кропивничани.

Панахиду за загиблим відслужив єпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Нагадаємо, 29 вересня під час бойових дій на Донеччині загинув Олександр Юрійович Шевченко, працівник залізничного цеху Інгульської шахти ДП "СхідГЗК". Йому було лише 27.

Олександр народився 13 грудня 1994 року в Кіровограді, закінчив місцеве ПТУ №8 та Кіровоградський політехнікум.

У серпні 2014 року здобув своє перше робоче місце на Інгульській шахті. Протягом трьох років працював монтером колій, а потім - складачем поїздів. У 2019 році Олександр Шевченко був призваний на строкову службу та через півтора роки знову повернувся до рідного колективу, де продовжував працювати до 15 вересня 2022 року.

"Про таких говорять "цвіт нації" - розповідають про Олександра колеги зі сльозами на очах. - Про цього хлопця можна сказати тільки добрі слова! Дисциплінований, відповідальний, розумний, працьовитий, він завжди був готовий прийти на допомогу, не обмежувався виконанням тільки своїх завдань. Для нас він був рідною людиною, адже коли працюєш в одній зміні - то це просто друга родина. Скільки залишилося приємних спогадів про спільне проведення дозвілля: і гриби разом збирали, і свята відзначали. Сашко завжди був приємним у спілкуванні, доброзичливим. Ми бачили, з якою турботою він ставиться до своєї шестирічної донечки Марії та коханої дружини Олени... Звістка про загибель Олександра прогриміла, як грім серед ясного неба. В це неможливо повірити", - діляться спогадами в колективі шахтарів.

Прочитано 4516 разів
Останнє редагування Середа, 05 жовтня 2022 16:57
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+