На Кіровоградщині неповнолітні розпивали алкоголь

Середа, 05 жовтня 2022 15:13

30 вересня, близько 23:40 години в с.Мартоноша інспектори муніципальної інспекції виявили розпиття алкоголю групою осіб, серед яких були неповнолітні діти (14-16 років), про що повідомлено службу у справах дітей Новомиргородської міської ради. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Новомиргородську територіальну громаду.

З метою оперативного реагування на дане повідомлення, службою у справах дітей було запрошено батьків з їх неповнолітніми дітьми.

Сьогодні, 5 жовтня, з батьками та неповнолітніми проведено профілактично – роз’яснювальну роботу: з дітьми - щодо недопущення проявів подібних вчинків у майбутньому; з батьками - щодо належного виконання батьківських обов’язків, навчання та виховання їх неповнолітніх дітей, при цьому наголошено про адміністративно – правові наслідки повторного вчинення даного правопорушення.

Так, батькам нагадали, що на території громади діє рішення виконавчого комітету Новомиргородської міської ради від 10 червня 2021 року №  45 «Про обмеження перебування неповнолітніх дітей у закладах дозвілля, громадського харчування, на вулицях та інших громадських місцях у вечірній та нічний час без супроводу батьків, або осіб, що їх замінюють на території Новомиргородської міської ради»   з метою попередження злочинності як з боку дітей, так і проти них, стимулювання відповідальності батьків за виховання та розвиток дітей.

 У рішенні визначений проміжок часу, протягом якого діти (ті, хто не досягли 18 років) не можуть перебувати без супроводу дорослих  у громадських місцях. Це нічний час (з 01 травня до 01 вересня: до 16-ти років – з 22:00 год; до 18-ти років – з 00:00 год; з 01 вересня до 01 травня: до 16-ти років – з 21:00 год; до 18-ти років – з 23:00 год.). 

 Громадськими місцями вважаються парки, вулиці, території шкіл та дитячих садків, дитячі та спортивні майданчики, бари, дискотеки, гральні заклади, тощо.

 За порушення Закону встановлена адміністративна відповідальність. Покарання передбачене у вигляді штрафів: для батьків і адміністрації закладів, що його порушують. 

 У разі виявлення дитини в розважальному закладі чи в громадських місцях (парки, вулиці, території шкіл та дитячих садків, дитячі та спортивні майданчики, бари, дискотеки, магазини з алкогольною продукцією, тощо) у нічний час, буде притягнуто до адміністративної відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст. 184 КУпАП України).

 Уперше до батьків може застосовуватись попередження або накладання штрафу в розмірі від 850 до 1700 грн. За вчинення такого правопорушення повторно протягом року передбачено штраф в розмірі  від 1700 до 5100 грн.

 Повнолітні особи, які вживають або пригощають алкогольнимми напоями неповнолітніх, також несуть відповідальність і відносно них складається адміністративний протокол за статтею 180 КУпАП України (доведення неповнолітнього до стану сп’яніння).

Окремо наголошують, що у зв’язку з вторгненням російської федерації на територію нашої держави з 24 лютого 2022 року в Україні введено військовий стан та запровадженні комендантські години, а саме в Кіровоградській області з 23:00 до 5:00 години.

 Комендантська година - це заборона перебування людей у визначений час на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень.

Прочитано 908 разів
Останнє редагування Середа, 05 жовтня 2022 15:27
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+