Шахтарі Кіровогрдщини перекрили рух однієї з трас

Вівторок, 15 червня 2021 12:12

З Кіровоградщини повідомляють про початок акції протесту працівників урановидобувного гіганта ДП «Схід ГЗК». Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Фейсбук сторінку Голови Конфедерації Вільних профспілок України Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця.

Наразі шахтарі-уранщики готові перекривати рух поблизу Кропивницького.

«До уваги водіїв що прямують за маршрутом Кропивницький - Новоархангельск , біля селища Смоліне страйкують шахтарі перекрита дорога , утворився затор», - повідомили в Службі автомобільних доріг області.

Страйк триватиме орієнтовно до 19:00 . 

 

«Сьогодні на зборах трудового колективу шахти «Інгульська» ДП «Схід ГЗК» були сформовані вимоги до адміністрації державного підприємства.

 

 

Виплатити заборгованість із зарплати працівникам пфприємства за квітень 2021 року та травень 2021 року в повному обсязі, погасити заборгованість, несвоєчасну виплату за час щорічних відпусток (яка мала виплачуватися кожному працівнику за три дні до початку відпустки).

 

 

Привести робочі місця та умови праці у повну відповідність до норм чинного законодавства.

Не допустити переслідування працівників які брали участь у протестах на підтримку своїх вимог та відстоювання заробітної плати та Конституційних прав на працю ДП «Схід ГЗК» (не притягнення до будь-яких видів юридичної відповідальності).

 

 

В термін до 31 липня переглянути тарифи та оклади, диференційно розглянути підвищення тарифів окладів різним категоріям працівників коштом зниження окладів 5-6 категорії та згідно з галузевою угодою», – йдеться в дописі.

У випадку невиконання вимог у встановлений законом строк планують зареєструвати колективно трудовий спір.

Прочитано 370 разів
Останнє редагування Вівторок, 15 червня 2021 15:47
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+