Шахта Кіровоградщини перейшла в режим простою через брак коштів

Середа, 09 лютого 2022 12:55

Шахта «Інгульська» вийшла у простій. Про це повідомляє Голова Конфедерації Вільних профспілокУкраїни, Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передає mandarin-news.

Гірники-уранщики, актив Незалежної профспілки гірників України ДП «Схід ГЗК» ще 4 січня відправили листа до Міненерго, в якому звернули увагу на проблеми із забезпеченням уранодобувних шахт держпідприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

«Через брак коштів ДП «Схід ГЗК» так і не забезпечили структурні підрозділи підприємства, а саме Смолінську, Новокостянтинівську та Інгульську шахти необхідними запчасти нами для відновлення та ремонту дизельної техніки, що задіяна на проходці та видобутку руди. Також відсутні шини, фільтри та інші запчастини» - йдеться у зверненні.

Представники трудового колективу заздалегідь попередили чиновників від енергетики, що через дефіцит справної техніки серед опалювального сезону виникають постійні перебої з перевезенням, переробкою та відвантаження уранової руди з Інгульської та Новокостянтинівської шахт, що зривається виконання планових показників та безпечне проведення гірничих робіт.

Міністерство жодним чином не відреагувало на попередження уранщиків. Сьогодні в режим простою виведена шахта «Інгульська». На межі зупинки через недостатнє матеріально-технічне забезпечення інші шахти ДП «Схід ГЗК»

Трудовий колектив заявляє, що готовий вдатись до акцій протесту, якщо їм за практикою минулих двох років, не дадуть працювати.

«Східний гірничо-збагачувальний комбінат» є єдиним в Україні підприємством, яке забезпечує видобуток уранової руди та виробництво уранового оксидного концентрату. Цей концентрат комбінат постачає державному підприємству НАЕК «Енергоатом» для фабрикації паливних збірок, що використовуються на українських атомних станціях для виробництва електроенергії для потреб країни.

Що особливо важливо в сьогоднішніх кризових умовах - ДП «СхідГЗК» забезпечує до 40 % потреб в урановій сировині українських АЕС.

Прочитано 525 разів
Останнє редагування Середа, 09 лютого 2022 13:35
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+