4 медичні заклади Кіровоградщини не можуть реорганізувати через зволікання ОДА Рекомендовані

Середа, 09 лютого 2022 15:30

Доля протитуберкульозного диспансеру в Олександрії та Староосотського санаторію досі залишається невизначеною. В бюджеті не передбачили коштів на утримання цих закладів. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав заступник голови Кіровоградської обласної ради Дмитро Лінько, передає mandarin-news.

Дмитро Лінько зазначає, 22 лютого відбудеться чергова сесія Кіровоградської обласної ради. І депутатів, і обласну державну адміністрацію про це повідомляли ще 27 січня, проте в опублікованих проєктах рішень досі не надійшли пропозиції щодо реорганізації (ліквідації, об’єднання) ряду комунальних закладів.

«У відповідь на моє звернення про фінансування закладів, які мали бути реорганізовані ще у 2021 році, отримав відповідь про об’єми фінансування, які наразі потрібно для їх утримання:

 

 

950 тисяч на рік (79 тисяч на місяць) буде витрачено на «Кіровоградську обласну наукову медичну бібліотеку».

 

 

На «Регіональний центр громадського здоров’я» потрібно 34,1 тис на місяць. Цих грошей немає в бюджеті.

 

 

«Олександрійський протитуберкульозний диспансер» щомісяця потрібно 137,2 тис. Цих грошей в бюджеті не передбачено.

 

 

Всі ці витрати можна і потрібно було оптимізувати і направити на інші потреби. За січень та лютий буде витрачено більше 500 тисяч гривень», - написав заступник голови облради.

Також залишається невизначеною доля «Староосотського санаторію». Видатків на утримання передбачено лише на півроку, за цей час потрібно визначити його подальше майбутнє.

«Свої пропозиції та варіанти розвитку ми неодноразово висловлювали та пропонували на численних робочих нарадах спільно з профільними департаментами ОДА. Я знаю, що вже є певні напрацювання від департаменту освіти про його перепрофілювання, напрацьований непоганий варіант розвитку. Єдину відповідь, яку на сьогодні маємо - ліквідувати. Ліквідовувати звісно не створювати.

Проте на сьогоднішній день жодних сформульованих пропозицій чи проектів рішень від обласної адміністрації не надійшло. Ця ситуація триває вже кілька років.

Можемо констатувати реальну проблему по кільком галузям і реальним фінансовим збиткам через зволікання в прийняті управлінських рішень. Хто буде нести за це відповідальність? Питання риторичне», - констатує Дмитро Лінько.

 

Прочитано 1229 разів
Останнє редагування Середа, 09 лютого 2022 16:05
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+