Центр реабілітації бійців АТО виставлено на аукціон у Кропивницькому

Понеділок, 06 серпня 2018 12:26

Приміщення Кіровоградської обласної асамблеї інвалідів «Центр реабілітації дітей з ДЦП та бійців АТО» виставлено на аукціон.

Про це сайту «Мандарин-News» стало відомо від голови Кіровоградської обласної асамблеї інвалідів Олександра Боршуляка, який був ініціатором будівництва у нашому місті Центру дитячої реабілітації ім. Академіка В.Дікуля.

Передмова

Про те, що центр, в якому в першу чергу лікуватимуться діти, інваліди та учасники АТО, скоро запрацює, Боршуляк повідомляв у грудні 2014 року. Нібито й приміщення знайшлося, і академік Дікуль дав свою згоду на використання в цьому центрі напрацювань і методик реабілітаційної терапії. Але про роботу закладу нічого невідомо.

На сьогоднішній день відбувається судові слухання в місті Слов’янськ проти санаторія «Слов'янський курорт», про стягнення суми в розмірі 280 тисяч, яке було прийняте в 2010 році Донецький господарським судом. Учасниками того судового процесу виступали юридичні особи, які зараз знаходяться на окупованій території (компанія «Право-ПЛЮС». Місто Макіївка - Авт.) - зазначив Олександр Вікторович.

За розробку, виготовлення та постачання унікального обладнання для даного санаторія, Боршуляк був нагороджений відзнакою Кабінету Міністрів в Українському домі на День інваліда в 2008 році.

Тільки от, через три роки, компанія «Право-Плюс» подала судовий позов про повернення суми в повному обсязі за обладнання Олександра Вікторовича.

Той процес Боршуляк програв, втратив квартиру й тепер проживає в звичайному вагончику.

Олександр Вікторович подав зустрічний позов на санаторій «Слов’янський курорт» зі звинуваченням у фальсифікації матеріалів справи та недостовірних відомостях.

«Святе місце пустим не буває»

У цей час, доки триває судова тяганина, місцеві чиновники, через виконавче провадження вирішили продати майно Кіровоградської обласної асамблеї інвалідів «Центр реабілітації дітей з ДЦП та бійців АТО» з аукціону.

До того ж, земельну ділянку в селищі Нове, розміром 14 соток та будівлю загальною площею більше 200 м2, вони оцінили в 176 гривень та намагаються продати в рахунок імітованих «боргів», яких, як зазначає Олександр Вікторович, немає.

У цьому приміщенні знаходиться унікальна в Україні, третя в світі, колекція тренажерів із механотерапії шведського вченого Густава Цандера.

Про хід подій у цій справі «Мандарин-News» повідомить у наступних матеріалах.

 

 

Прочитано 932 разів
Останнє редагування Понеділок, 06 серпня 2018 14:22
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+