Про методи боротьби з амброзією дискутували сьогодні в Міській раді міста Кропивницького

Вівторок, 23 жовтня 2018 14:49

За 2017 рік було вилучено 362 га амброзії, а сума, що була потрачена на такі заходи, 933 тисяч гривень -  повідомляє mandarin-news.

За квітень – вересень 2017 працівниками нашого підприємства загально було вилучено 362 га площі, де цвіте амброзія. Безпосередньо,  осередки амброзії по місцям громадського користування - це парки, сквери, просто місця. Загальна сума, яка виділення для боротьби з амброзією, – 933 тис. грн за станом на березень,- зазначив Віктор Луценко

Керівник КП «Благоустрій» Віктор Луценко озвучив присутнім три основних методи боротьби з рослиною-шкідником.

Ми подивились на результати методів боротьби інших міст України, але виділили саме ті методи боротьби, які можуть бути реалізовані саме в Кропивницькому: агро-технічний (висадження безпечних для людини рослин в місцях росту амброзії, які витіснять шкідливу рослину);механічний (зривати рослину разом з корнем);хімічний (вилучати рослину за допомогою хімічних препаратів), - підкреслив посадовець.

Громадська активістка Любов Лук’янцева  запропонувала створити інтерактивну мапу, де будуть позначені локації амброзії:

Інтерактивна карта - це спеціальний сайт, куди кожен громадянин зможе зайти і подивитися, де є найбільші місця розростання амброзії, позначити такі місця сам, або повідомити адміністраторів сайту.

Проте, заступник міської голови Олександр Мосін застеріг, що на приватних територіях працівники не зможуть знищувати цю рослину:

Проблема в приватних секторах, які не дбають про свою територію. Працівники спецслужб не зможуть працювати там, адже не матимуть на це права.

Андрії Максюта,  начальник міської спецінспекції  додав до загальної картини трохи статистики. Так, зокрема, з червня по вересень цього року за несвоєчасне знищення бур’янів та рослин карантинного типу складено 292 адміністративні протоколи, а на 916 об’єктах було здійснено покіс або знищення цих рослин.

Прочитано 356 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+