Посадовці та медики Кіровоградщини вчились бізнес - плануванню

Вівторок, 23 жовтня 2018 13:29

Існуючі механізми та бізнес планування  діяльності комунального не комерційного підприємства з охорони здоров’я в умовах реформування галузі розглянули сьогодні фахівці та посадовці в рамках одноденного тренінгу. Захід організовано в рамках  проекту «Пульс», який реалізує Асоціація міст України у співпраці із Асоціацією районних та обласних рад, - повідомляє mandarin-news   з посиланням на   Кіровоградське регіональне відділення Асоціації міст України

Методологія, що нині впроваджується по всій Україні нині у 2010 – 2015 роках в якості пілотного проекту була опрацьована у Дніпропетровській області. Результати виправдали очікування.

Нині в державі йде хвиля впровадження нової системи охорони здоров’я, і ми бачимо певні проблеми розуміння на місцях того,що відбувається і як воно має бути. А медицина має бути . Відмінність в тому, що раніше медицину фінансували в  «нятяжечку», часто в межах половинного фінансування. Нині ж ситуація має бути кардинально іншої. Підприємство, нехай і некомерційне, не може виживати. Підприємство -  це бізнес, а бізнес не може бути збитковим»,  -  із таким  на початку зустрічі звернувся до присутніх Костянтин Надутий,  експерт Асоціації районних та обласних рад.

Бізнес - планування  -  поняття для державних службовців і медиків нове. Для того, аби воно було грамотним та результативним присутнім запропонували ознайомитись із кількома прикладами вже впроваджених ідей.

 Вчитись і розвиватись -  іншого варіанту у  немає. Медична реформа іде паралельно з реформою децентралізації і має перегукуватись на усіх етапах: від розробки перспективних планів та проектування бюджету ОТГ на рік до бюджетів кожного окремого ФАПу чи амбулаторії»  - зазначила під час зустрічі  Вікторія Нижник, консультант з  правових  питань Офісу Реформ Кіровоградського РВ АМУ.

Прочитано 430 разів
Останнє редагування Вівторок, 23 жовтня 2018 13:48
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+