Підприємиця ринку Кіровоградщини просить захисту в депутатів облради Рекомендовані

Понеділок, 03 січня 2022 12:17

Підприємиця комунального центрального ринку Олександрії та волонтерка операції об’єднаних сил Тетяна Шкіль просить захисту у депутатів та голови Кіровоградської обласної ради Сергія Шульги. Вона не може працювати на своєму ж робочому місці через тиск з боку нового керівництва ринку. Про це жінка розповіла під час крайнього сесійного засідання депутатів обласної ради, передає mandarin-news. 

Жінка розповідає, що власним коштом створила на цьому ринку магазин з продажу швейної фурнітури й ательє та працевлаштувала людей. Пільг від міської влади не просила, податки сплачувала.

Тетяна каже, разом з працівниками шили захисні маски та поширювали їх серед містян безкоштовно, а також відправляли військовим на схід. Постійно підтримують військових на свята та надають їм допомогу. 

Підприємиця додає, що з приходом нового керівництва ринку на неї здійснюється тиск, зокрема рейдерські захоплення.

«Мої контейнери розташовані біля адміністрації ринку на законних підставах з 2004 року. Встановлення цих контейнерів внесено до генерального плану ринку, вони є нашою приватною власністю. У квітні мені в усній розмові з адміністрацією ринку, а також в телефонній розмові із заступником мера міста з економіки було запропоновано добровільно відмовитись від моїх контейнерів на користь директора ринку Кіяшка Олександра в обмін на спокійне життя.  Я відмовилась від цієї цинічної пропозиції», - написала жінка.

Додає, що в соціальних мережах дискредитують її діяльність як волонтера «Руху на Схід».

За словами Тетяни, їй щоразу вимикають світло в контейнерах, зламують замки, викрали камеру відеоспостереження, перешкоджають в оплаті ринкового збору, блокували вхідні двері до контейнерів тощо.

«Щоразу я зверталась до поліції, де отримувала відписки: «не вбачаємо фактів злочину». Вже маю 27 таких звернень. Зверталась і до прокуратури, СБУ, до депутатів міськради, до мера Олександрії , до голови ОДА. Дізналась, що на мене відкрито кримінальне провадження за заявою директора ринку, де він звинувачує мене в замаху на нього. Робітники в неробочі дні проводять демонтаж моїх контейнерів», - ділиться жінка.

Підприємиця просить депутатів обласної ради розглянути її звернення, допомогти відновити роботу у магазинах для неї та її працівників, перевірити Олександрійський відділ поліції щодо заяв з цього питання обласним відділом поліції.

Позицію підприємиці підтримав депутат обласної ради від «Радикальної партії» Сергій Гриценко. Каже, звертався до поліції як депутат, аби допомогти підприємцям.

«16 листопада я звернувся із заявою про бездіяльність прокуратури Олександрії. Станом на 23 грудня навіть не призначена справа до розгляду. Прошу запросити начальника міського відділу поліції, щоб він пояснив чому не надано відповідь на моє звернення, адже є 29 заяв від підприємців ринку», - наголосив Сергій Гриценко.

Тетяна додає, якщо на її звернення не відреагують, вона разом з працівниками та волонтерами проводитимуть акції протесту, зокрема перекриття доріг.

Нагадаємо, директор  КП "Олександрійський центральний ринок " Олександр Кіяшко, який перебуває на цій посаді з січня 2021 року, коментував, що торгові місця забирають лише в недобросовісних підприємців, яких на ринку близько десяти.

«Є чіткі правила для підприємців. Вони прописані в абонентському талоні, що видається тим хто має торговий модуль на ринку. Щомісяця підприємці через касу здійснюють проплату за оренду. За попереднього керівництва деякі підприємці  звикли не виконувати вказані правила, зокрема мали заборгованості з проплати за торгове місце, або передавали торгові місця іншим підприємцям. 

Тобто, людина сплачує 700 грн. за оренду на місяць, а також отримує  2500 тис. грн. за те, що здає контейнер в оренду іншому підприємцю. Траплялось навіть, що підприємець має неоформлене торгове місце, але веде торгівлю з 2013 року. Також у деяких підприємців відсутній абонентський талон», – констатує Олександр Кіяшко.

На питання чому підприємцям вимикають світло та зрізають замки каже, що такі дії вчиняють лише до тих, хто відмовляється в двотижневий термін після виявлених порушень залишити торгове місце.

Нагадаємо, у підприємців ринку віджимають майно. 

 

Прочитано 3319 разів
Останнє редагування Понеділок, 03 січня 2022 12:39
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+