На Кіровоградщині в підприємців ринку віджимають майно?

Понеділок, 31 травня 2021 16:07

В Олександрії адміністрація комунального підприємства "Олександрійський центральний ринок "нібито незаконно намагається відібрати в підприємців їхні торгові контейнери. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на допис на сторінці депутата Кіровоградської обласної ради від Радикальної Партії Сергія Гриценка.

«Адміністрацією чиниться тиск на підприємців. В абсолютно незаконний спосіб, незважаючи на те, що підприємець подав до суду, у  нього намагаються забрати  контейнер, який є його ж власністю, що підтверджують відповідні документи. Нагадує 90-ті, але тепер цим займаються офіційні особи, які донедавна були "правдолюбами" та всіх навколо обливали брудом», - йдеться в дописі депутата.

За словами Сергія Гриценка, підприємцям не дають нормально працювати, а щоб якомога скоріше відібрати їхню ж власність вимикають світло та зрізають замки, коли ринок зачиняється. Згодом адміністрація ринку видає накази про позбавлення підприємців торгових місць за нібито окремі порушення.

Редакція mandarin-news звернулась за коментарем до директора  КП "Олександрійський центральний ринок " Олександра Кіяшка, який перебуває на цій посаді з січня 2021 року.

Він повідомив, що торгові місця забирають лише в недобросовісних підприємців за порушення, що вказані в абонентському талоні.  До того ж, за словами Кіяшка, у жодного підприємця ринку немає паспорта прив’язки на торговий контейнер. Зазначає, що порушниками є близько 10 підприємців, які мають відношення до попереднього керівництва ринку.

«Є чіткі правила для підприємців. Вони прописані в абонентському талоні, що видається тим хто має торговий модуль на ринку. Щомісяця підприємці через касу здійснюють проплату за оренду. За попереднього керівництва деякі підприємці  звикли не виконувати вказані правила, зокрема мали заборгованості з проплати за торгове місце, або передавали торгові місця іншим підприємцям.  Тобто, людина сплачує 700 грн. за оренду на місяць, а також отримує  2500 тис. грн. за те, що здає контейнер в оренду іншому підприємцю. Траплялось навіть, що підприємець має неоформлене торгове місце, але веде торгівлю з 2013 року. Також у деяких підприємців відсутній абонентський талон», – констатує Олександр Кіяшко. 

На питання чому підприємцям вимикають світло та зрізають замки каже, що такі дії вчиняють лише до тих, хто відмовляється в двотижневий термін після виявлених порушень залишити торгове місце.

У свою чергу депутат Кіровоградської обласної ради Сергій Гриценко зазначив, що готує депутатське звернення до органів внутрішніх справ, аби допомогти підприємцям. 

Нагадаємо, у Кропивницькому підприємці ринку «Європейський» боряться за своє майно.

Фото: сторінка КП "Олександрійський центральний ринок" у Фейсбук 

 

Прочитано 1128 разів
Останнє редагування Понеділок, 31 травня 2021 16:35
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+