Перервали ланцюг: стало відомо, коли школярі Кропивницького відновлять навчання

П'ятниця, 07 лютого 2020 10:00
Перервали ланцюг: стало відомо, коли школярі Кропивницького відновлять навчання Фото: https://www.empatia.pro/

Навчання у закладах освіти Кропивницького відновляться у понеділок, 10 лютого. Відповідну  рекомендацію начальнику управління освіти міської ради Ларисі Костенко надав міський оперативний штаб з реагування на ситуацію розповсюдженню грипу, з посиланням на пресслужбу КМР повідомляє mandarin-news.

За інформацією в.о. директора обласного лабораторного центру МОЗ України Надії Оперчук, тижневий показник захворюваності на 100 тисяч населення обласного центру залишається нижчим від рівня епідпорогу на 26,6%. За даними моніторингу п’ятого тижня року за медичною допомогою звернулися 1800 хворих, з яких 1396 – діти. Позитивний результат по вірусу грипу А отримано у трьох хворих.

На думку членів штабу, додаткові шкільні канікули перервали ланцюг стрімкого  поширення вірусних хвороб у шкільному середовищі, але моніторинг ситуації необхідно здійснювати щоденно, оскільки пік  розповсюдження ГРВІ у Кропивницькому, як правило, припадає на кінець лютого.

Оперативний штаб рекомендував управлінню освіти відновити заняття у школах, – відзначила голова штабу заступник міського голови Наталія Дзюба. – Одночасно, у всіх закладах освіти міста будуть ще більше посилені попереджувальні заходи протидії захворюванням. Вчителі слідкуватимуть, щоб жодний учень із ознаками хвороби не був допущений до навчального процесу і перебуванню в колективі. Крім того, будуть відмінені усі масові заходи у школах міста.

Прочитано 472 разів
Останнє редагування П'ятниця, 07 лютого 2020 10:16
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+