Пенсія без стажу: що робити тим, хто працював неофіційно

П'ятниця, 21 лютого 2020 10:40
Пенсія без стажу: що робити тим, хто працював неофіційно Фото: https://wz.lviv.ua/

На сьогодні головною умовою виходу на пенсію за віком є досягнення пенсійного віку та необхідний страховий стаж. На цьому наголосила Наталія Сімонян, начальницяголовного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області, повідомляє mandarin-news.

За словами посадовиці, для виходу на пенсію у 2020 році після досягнення чоловіками віку в 60 років та жінками в 59 років (з квітня 2020 року – 59 років 6 місяців) потрібно мати страховий стаж не менше 27 років.

З кожним наступним роком страховий стаж, що дає право на призначення пенсії за віком, поступово зростатиме і у 2028 році вінстановитиме 35 років, – наголосила Наталія Сімонян.

Посадовиця стверджує: уразі відсутності 27 років страхового стажу пенсія призначатиметься з більш пізнього терміну. Так, за наявності в особи страхового стажу від 17 до 27 років пенсія призначається після досягнення віку 63 років; за наявності страхового стажу від 15 до 17 років – після 65 років.

Як бути тим громадянам, які у певні періоди не належали до категорії застрахованих осіб, тобто з певних причин офіційно не працювали? Такі особи мають право укласти договір на добровільне страхування, щоб у майбутньому мати змогу отримувати пенсійні виплати, – констатувала начальниця обласного управління ПФУ.

Прочитано 1808 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+