Пенсії українців зростуть на 1200 гривень (ІНФОГРАФІКА)

Середа, 04 березня 2020 12:40
Пенсії українців зростуть на 1200 гривень (ІНФОГРАФІКА) Фото з вільного доступу

Міністерка соціальної політики України анонсувала індексацію пенсій. Про це з посиланням на допис Юлії Соколовської у Фейсбуці повідомляє mandarin-news.

Індексація пенсій буде! А разом з нею – і нова стратегія зростання пенсій, яку урядова команда та депутатський корпус розробили за дорученням Президента Володимира Зеленського! Ініціатива полягає в планомірному підвищенні виплат – уже до 2023-го року розмір середньої пенсії зросте на 1200 грн! – йдеться у повідомленні.

За інформацією міністерки, додаткове підвищення здійснюватиметься у декілька етапів:

  • 2020 рік –спочатку найстарші люди віком від 80 років (з урахуванням індексації уже в цьому році їхні пенсії у середньому зростуть на 700 грн/міс)
  • далі – від 78,
  • ще за рік – від 75 років тощо.

Крім того, якщо парламент підтримає законопроект Мінсоцполітики №2494, то уже починаючи з цього місяця одинокі пенсіонери старше 80 років будуть отримувати ще одну допомогу – на догляд! Таким чином, ми збільшимо виплати для ще 100 тис. наших пенсіонерів, які додатково щомісячно отримуватимуть по 670 грн! – наголосила Юлія Соколовська.

Міністерка соціальної політики додала:

І так, ви правильно зрозуміли з пункту про 80+. В цьому році Уряд проведе також індексацію пенсій і їхній розмір зросте. Це плановий і закладений у бюджеті перерахунок! Наш уряд запланував це на вересень. В середньому, від індексації розмір пенсії зросте на 216 грн/міс.

За її словами, індексації заплановані також на наступні роки.

Світлина від Соколовська Юлія.

Прочитано 656 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+