Падіння юнака у шахту ліфта в Кропивницькому: всі подробиці резонансного інциденту (ВІДЕО)

Четвер, 16 січня 2020 10:40
Падіння юнака у шахту ліфта в Кропивницькому: всі подробиці резонансного інциденту (ВІДЕО) Фото: https://news.lviv-company.in.ua/

Юнак, який впав у шахту ліфта в Кропивницькому, перебуває в реанімації обласної лікарні. Про це з посиланням на Суспільне повідомляє mandarin-news.

Як розповіла речниця служби з надзвичайних ситуацій в області Оксана Мачак, у вівторок увечері надійшло повідомлення від медичного працівника про те, що в одному з недобудованих будинків на вулиці Жадова у шахту ліфта впала людина і потрібна допомога по її вилученню.

Бійці першрого державного пожежного рятувального загону прибули на місце події, спустилися у шахту ліфта, вилучили постраждалого і передали медикам швидкої медичної допомоги, – розповіла Оксана Мачак.

За словами виконуючого обов’язки завідувача відділення анестезіології обласної лікарні Остапа Сабата, стан травмованого тяжкий:

Діагноз – забій головного мозку тяжкого ступеня, перелами кісток черепа, закрита травма хребта з переламом хребця, множинні садна та забої по всьому тілу.

Директорка Кропивницького будівельного коледжу Інна Чернишова, де вчиться хлопець, стверджує, що про подію вона дізналася від рятувальників, які подзвонили до гуртожитку:

Як ми зараз вже дізнались, нібито вони там якусь гру проводили. Це наш студент, навчається перший рік, але на базі робітничої спеціальності, тобто, він достатньо доросла людина. Хлопець спокійний, не викликав ніколи якоїсь негативної реакції. Це трагедія, ця дитина має статус позбавленого батьківського піклування.

Начальник міського управління з надзвичайних ситуацій Сергій Коваленко стверджує, що відповідальність за вільний доступ до недобудови несе власник:

Проблеми з об’єктом з 1995 року. Жителі нашого міста об’єднались в житлово-будівельний кооператив "Авіатор", потім він став "Надія", "Політ", і вскладчину, за державної підтримки, брали участь у будівництві багатоквартирного будинку. Між ними йде війна, таким чином недобудова у безгосподарському стані. Там збираються підлітки, ми систематично туди виїжджаємо і, по простому сказати, ганяємо цих дітей на недобудові. За законодавством, відповідальність несе власник будівельного майданчика, власником є житлово-будівельні кооперативи "Надія" і "Політ". Після цього випадку, я думаю, голови цих кооперативів схаменуться і хоча б перший поверх закриють від вільного доступу.

Наразі територія біля недобудови неогороджена, попереджувальних табличок немає – розповідає Сергій Тимошенко, який працює біля недобудови:

З 90-х років тут суїциди були. Часто приїзджає поліція. Небезпечне місце.

Медіа

Прочитано 1861 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+