Олег Ляшко: Влада про чорнобильців згадує тільки 26 квітня, а вже 27-го – забуває!

П'ятниця, 27 квітня 2018 09:33

Найкращий спосіб віддячити чорнобильцям за їхній подвиг у 32-гу річницю трагедії – відновити державні гарантії та соціальні права. На цьому наголосив лідер Радикальної партії Олег Ляшко під час урочистостей біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи у Києві. Політик підкреслив, замість того, щоб реально підтримати людей, влада сховалася від них. Ляшко ж не побоявся вийти до чорнобильців і відповів на всі їхні запитання.

«Президент та прем’єр-міністр швиденько поклали квіти і повтікали. Вони ховаються від чорнобильців, бо бояться почути правду про себе. А Ляшко та його команда не бояться і виходять до людей, аби їх підтримати. Було багато привітань від влади, але далі слів справа не йде. Коли була можливість у парламенті прийняти наш закон №4442, який відновить соціальні права чорнобильців, парламентська більшість його провалила. Ми три дні блокували трибуну для того, щоб винести його на розгляд. Але влада про чорнобильців згадує тільки 26 квітня, а вже 27-го – забуває», - наголосив Ляшко.

Лідер РПЛ запевнив чорнобильців, що не залишить їх напризволяще і добиватиметься гідного соціального забезпечення для них. Одразу після травневих свят політик ініціює зустріч робочої групи для обговорення законопроекту про захист чорнобильців. Ці слова розчулили людей до сліз.

«Влада розказує, що немає грошей на чорнобильців. Але на зарплати прокурорам і суддям по 300 тисяч в місяць гроші є. Сьогодні –чорнобильцям грошей немає, вчора – афганцям, бо кажуть, що ми їх туди не посилали, а через 10 років казатимуть, що немає грошей на учасників АТО? Треба поважати людей, які врятували країну від чорнобильського лиха. Всі заслуговують на повагу, підтримку і державні гарантії. Тому ми будемо добиватися, щоб цей закон був розглянутий і щоб чорнобильські програми були відновлені», - зазначив Ляшко.

Прочитано 328 разів
Останнє редагування П'ятниця, 27 квітня 2018 09:36
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+