На Кіровоградщині змінять алгоритм виїздів «швидких» допомог (ВІДЕО)

Четвер, 05 березня 2020 16:00
На Кіровоградщині змінять алгоритм виїздів «швидких» допомог (ВІДЕО) Фото: 5 канал

З 1 квітня швидка допомога виїжджатиме лише на ті виклики, де є загроза життю людини. Про це розповів директор Кіровоградського департаменту охорони здоров`я Олег Рибальченко, з посиланням на Суспільне повідомляє mandarin-news.

Посадовець каже – з квітня послуга екстреної медичної допомоги фінансуватиметься з бюджету національної служби здоров`я. Для пацієнтів вона буде безкоштовною.

Фінансування екстреної допомоги визначатимуть за кількість населення в області. Тобто, буде єдиний тариф, який множитимуть на кількість жителів області. Саме таку суму отримає заклад. Він і витрачатиме гроші на свій розсуд. Нині в області працюють 88 бригад екстреної медичної допомоги, по одній на 10 тисяч людей.

Виконувачка обов’язків директора центру Ольга Степанова каже – порахували, скільки грошей їм треба на рік:

Наші потреби – ми порахували за минулий рік – до 120 мільйонів. Нам виділяють 92% від цієї суми, ми отримаємо 111 мільйонів. Фінансуватись будуть тільки екстрені виклики. Ми населення готуємо до цього, рекомендуємо їм звертатись завчасно до сімейних лікарів.

За добу отримують у Кропивницькому в середньому 180 дзвінків, каже фельдшер Андрій Павленко:

Десь третина тих викликів, які приймаються, передаються на поліклініки.

З 1 квітня швидка допомога приїде лише в екстреному випадку, каже Олег Рибальченко:

Диспетчер екстреної допомоги діє відповідно до алгоритму, він задає певні питання, на які має отримати чіткі відповіді від тієї людини, яка викликає швидку. І на підставі цього він зможе зорієнтуватися, чи приїде бригада, чи дати пораду пацієнту – звернутися до поліклініки самостійно, викликати лікаря додому, або диспетчер самостійно передасть цей виклик на поліклінічну службу, і цього пацієнта відвідає протягом доби лікар.

Говорить – як саме фінансуватимуть екстрену медичну допомогу, знатимуть наприкінці березня.

Медіа

Прочитано 2488 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+