На Кіровоградщині з’явиться міжнародний аеропорт

Понеділок, 27 січня 2020 12:40
На Кіровоградщині з’явиться міжнародний аеропорт Фото: http://news.mspravka.info/

Кіровоградська ОДА у рамках World Trade Center Kyiv презентувала вітчизняним та міжнародним інвесторам знакові інвестиційні проекти, серед яких  «Міжнародний аеропорт цивільної авіації Канатове». Про це з посиланням на пресслужбу ОДА повідомляє mandarin-news.

Презентуючи потенціал Кіровоградщини перед вітчизняними та іноземними інвесторами, заступниця голови облдержадміністрації Світлана Лобанова  наголосила, що «область займає провідне місце в Україні за запасами урану (83%) і монопольне – по його видобутку. Також на території області відкрито промислові запаси золота. Справжнім багатством нашого краю є родючі чорноземи». За її словами весь потенціал регіону щорічно презентується у місті Кропивницький під час Міжнародної агропромислової виставки "AGROEXPO", яка є найбільшою в Україні і однією із ТОП-10 найбільших в Європі.

Тож, одним із перших інвестиційних проектів вона назвала підтримку створення Кластеру ядерної промисловості на території нашої області із будівництвом заводу ядерного палива, розробки нових покладів урану, розвиток підприємств із виробництва обладнання для АЕС.

Обласна державна адміністрація також підтримує ініціативу щодо "Створення центрального українського клінічного онкологічного центру з повним циклом діагностики, лікування та реабілітації".

Обласна влада також активно працює над створенням технопарку "FlightCity 4.0", ініціатором якого виступає Льотна академія Національного авіаційного університету та ГО "Кластер ІТ-Альянс 4.0". У рамках технопарку заплановано створити індустрію по розробці, випробуванню, сертифікації та виробництву безпілотних літальних апаратів; центр робототехніки; центр тренажерів та електронних засобів навчання(віртуальна та доповнена реальність).

Сьогодні ми відчуваємо, що в умовах активного розвитку бізнесу, а також для створення сприятливих умов роботи інвесторів у нас є гостра потреба у відновленні авіаційного сполучення із іншими регіонами України та іноземними країнами. У зв'язку з цим, ініціюємо впровадження проекту «Міжнародний аеропорт цивільної авіації Канатове», – наголосила Світлана Лобанова.

Заступник голови ОДА також презентувала проект створення на базі унікального Знам'янського родовища радонової води багатопрофільного лікувального реабілітаційного закладу. За бальнеологічними та кліматичними факторами, а також методами комплексної терапії діюча бальнеологічна лікарня не поступається відомим світовим курортам.

Наявність в області потужного аграрного комплексу і машинобудування є важливим аргументом для розвитку індустріальних парків. У цьому напрямку в області є певні напрацювання. Проводиться робота по створенню у індустріального парку «Олександрія».

Ще одним проектом, який під час презентації зацікавив інвесторів, став проект «Виставково-готельного комплексу» у м. Кропивницький.

Прочитано 24164 разів
Оцініть матеріал!
(6 голосів)

Додати коментар


+