На Кіровоградщині відстежили небезпечні харчові продукти

Середа, 30 травня 2018 10:10

З початку року працівники лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби області на агропродовольчих ринках провели 220 тисяч досліджень та видали 110 тисяч експертних висновків, які підтверджують безпечність харчових продуктів.

У ході цієї роботи було вилучено з реалізації і направлено на утилізацію 422 кг субпродуктів, а також на промислову переробку 1 тушу свині у зв’язку з виявленням паразитарних та інших захворювань.

Крім того, не допущено до реалізації 1,6 тонни молока і молокопродуктів через незадовільні органолептичні показники, підвищений рівень кислотності та реалізацію у використаних пластикових пляшках, 21 кг риби також через незадовільні органолептичні показники, 480 кг ранніх овочів, картоплі і ягід через перевищення допустимого рівня нітратів, зокрема, в м. Новомиргороді - 105 кг редису, в м.Бобринці – 90 кг ранньої картоплі, 70 кг полуниці, 30 кг баклажанів, в м. Новоукраїнці -10 кг кабачків, в м. Світловодську - 15 кг редису, 60 кг кабачків, у м. Кропивницькому – 20 кг кабачків, в м. Знам’янці – 30 кг ранньої картоплі, 10 кг огірків, 20 кг редису, в м. Гайвороні – 20 кг редису, а також 32 л олії через її продаж у використаних пластикових пляшках.

На виконання розпорядження Кіровоградської обласної державної адміністрації «Про проведення весняно-літньої нерестової заборони у 2018 році» та доручення Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області «Про посилення контролю за реалізацією риби у період нерестової заборони» лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби на агропродовольчих ринках був посилений контроль за надходженням, проведенням ветеринарно-санітарної експертизи та дотриманням ветеринарно-санітарних вимог при торгівлі рибою і рибопродуктами.

З метою контролю за дотриманням суб’єктами господарювання вищезазначених вимог комісіями у складі державних ветеринарних інспекторів, представників лабораторій Держпродспоживслужби та інших органів були проведені перевірки дотримання ветеринарно-санітарних вимог при торгівлі рибою. Виявлено 6 порушень ветеринарно-санітарних вимог при торгівлі рибою. За результатами проведених заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 6 осіб, сума застосованих до них санкцій склала 663 гривні.

Наразі в області функціонує 37 агропродовольчих ринків, які обслуговують 35 лабораторій ветсанекспертизи Держпродспоживслужби.

Повідомляє головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Прочитано 685 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+