На Кіровоградщині Радикальна Партія стала на захист навчальних закладів

Вівторок, 30 жовтня 2018 08:39

Минулої п’ятниці, народний депутат України Дмитро Лінько  із робочим візитом відвідав с.Піщаний Брід, Добровеличківського району, що на Кіровоградщині. Під час візиту, спільно з сільським головою Сергієм Мар'яновим та головою Добровеличківського районного осередку РПЛ Анатолієм Павленком, нардеп зустрівся з колективом ДНЗ "Калинка".

В ході розмови, працівники повідомили гостям, що мають низку проблем,які стосуються стану дошкільного навчального закладу. За словами Сергія Мар'янова, потрібно терміново провести ремонт покрівлі, зробити утеплення та відремонтувати харчоблок. 

 

Останніми роками, ми намагались власними силами підтримувати заклад у належному чині. Але садок не новий, і поточні ремонти не вирішують ситуацію повністю. Діти повинні знаходиться у теплі і комфорті. Це зараз у нас в пріоритеті, - говорить сільський голова Мар'янов.

Дмитро Лінько, у ході розмови, повідомив присутніх про те, що  завдяки зусиллям активістів Радикальної партії Олега Ляшка, було подано пропозиції на отримання субвенції у розмірі 1 млн 244 тис,  саме для цього ДНЗ. 

Ми розуміємо, що ситуація в навчальних закладах, по всій країні, зараз не дуже перспективна, адже їх фінансування перекладено на місцеві бюджети. Які поки що, на жаль, не можуть самостійно забезпечувати ремонтні роботи капітального рівня. Саме тому, наша команда, вже 4-й рік поспіль, приймає активну участь у формуванні Постанови про виділення субвенцій на соціально-економічний розвиток. Сподіваємось, що вже зовсім скоро, кошти будуть виділені і ремонтні роботи будуть розпочаті, - коментує нардеп Дмитро Лінько.

Також,  народний депутат України, за запрошенням адміністрації сільської ради, відвідав  Піщанобрідську загальноосвітню спеціальну школу - інтернат І-ІІ ступенів, яку на сьогоднішній день, під виглядом "реформ" та введення інклюзивної освіти - намагаються закрити.

У закладі навчається 123 дитини з усього західного регіону області. З дебільшого, це діти з малозабезпечених та неблагополучних сімей. Їм потрібна постійна опіка та спецільний підхід до  навчання. Простіше кажучи, вони не готові до суспільства. Але Міністерство освіти думає зовсім по-іншому, і в цьому році нам не дали можливості навіть набрати перший клас. Для чого це робиться? Для того, щоб нас ліквідувати, а дітей кинути напризволяще долі. І взагалі, що робити персоналу, де знайти роботу у селі?, - говорить керівниця Ольга Іванівна.

З черговою реформою, держава знову демонструє свою байдужість до українців, а в даному випадку до дітей. На Кіровоградщині існує всього 4 школи-інтернат, де перебувають діти з вадами розвитку. Не дивлячись на це влада намагається  і ці заклади знищити. Ми маємо ще одну таку проблему на території області, а саме в Олександрівському району. Там існує унікальний протитуберкульозний дитячий диспансер, в якому так само, протягом року діти мають змогу не тільки лікуватися, а й навчатися в школі за звичайною програмою. Ми будемо всіляко намагатися  не допустити закриття таких спеціалізованих закладів для детей. Адже головним завданням кожного чиновника та громадянина - є піклування про майбутнє покоління, тим паче, коли діти цього дуже потребують, - запевненив Дмитро Лінько.

 

Наприкінці зустрічі, керівниця спецшколи показала гостям виставкову кімнату, в якій зберігаються усі неймовірні поробки, зроблені руками талановитих учнів. Зазначимо, що представники даного навчального закладу, неодноразово приймали участь у загальноукраїнських конкурсах та отримували призові місця.

 

Прочитано 977 разів
Останнє редагування Вівторок, 30 жовтня 2018 10:49
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+