На Кіровоградщині банда дилерів під «дахом» Арсена заробляла на залежних неймовірні гроші (ВІДЕО)

П'ятниця, 20 грудня 2019 10:00
На Кіровоградщині банда дилерів під «дахом» Арсена заробляла на залежних неймовірні гроші (ВІДЕО) Фото: https://zaxid.net/

На Кіровоградщині затримали злочинну групу, яка займалась наркобізнесом під «дахом» «смотрящего за СІЗО» на прізвисько «Арсен». Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Провівши комплекс оперативних заходів, вдалося не лише задокументувати протиправну діяльність учасників групи, встановити місця виготовлення наркотиків, а й простежити мережу та канали їх збуту.

В орендованому приміщенні на території Кропивницького організували діяльність лабораторії з виготовлення метамфетаміну. Її збутом займались абсолютно всі члени злочинної групи. За виручені від продажу психотропу кошти купувались складові для виготовлення психотропних речовин, обладнання та автомобілі.

Оперативники та слідчі встановили, що основний компонент для виготовлення психотропної речовини псевдоефідрин учасники групи закуповували у Польщі. Медичний препарат, з його вмістом незаконно завозили до України та в подальшому доставляли до Кропивницького.

Задля прикриття «бізнесу» з боку інших кримінальних угрупувань міста, організатор групи щомісяця віддавав відсоток до так званого кримінального «общаку». В подальшому ці кошти потрапляли до «смотрящего за СІЗО» на прізвисько «Арсен».

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області Нацполіції із залученням спецпідрозділу КОРД під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області затримали організатора та одного з учасників групи. Обидва – місцеві мешканці.

За результатами проведених обшуків виявлено та вилучено близько 300 грамів псевдоефідрину, 7 літрів розчину псевдоефідрину, близько 400 грамів медичних препаратів (пігулок) що містять псевдоефідрин, близько 60 грамів метамфетаміну, 30 літрів спирту та близько 100 грамів марихуани, а також 46 набоїв різного калібру.

Двох членів злочинної групи затримано в порядку
ст. 208 КПК України та оголошено про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодесу України, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Медіа

Прочитано 2161 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+