На Кіровоградщині 4 232 боржникам з аліментів заборонили виїжджати за кордон

Середа, 25 квітня 2018 11:58

З почату року органи державної виконавчої служби Кіровоградської області стягнули понад 35 млн грн аліментів на користь 12 505 дітей.

Про це повідомив вчора, 24 квітня, керівник обласного управління юстиції Вадим Гуцул.

За його словами, злісні боржники через страх залишитися без можливості полювати, користуватися автівками й зброєю, а також виїжджати за кордон почали згадувати про власних дітей і сплачувати на їх користь багаторічні заборгованості з аліментів.

«Лише за час дії нового закону щодо посилення відповідальності недобросовісних батьків державним виконавцям на Кіровоградщині вдалося стягнути понад 13 млн грн завдяки обмеженню неплатників у їх правах. Застосовуючи інші заходи примусового впливу, зокрема опис і арешт майна, з початку року загалом було стягнуто 36,7 млн грн», – прокоментував ситуацію в напрямі роботи з безвідповідальними батьками Вадим Гуцул.

Варто відзначити, що наразі 4 271 мешканцю Кіровоградщини тимчасово заборонили полювати й користуватися зброєю. Ще 4 269 неплатників обмежили в праві користування автівками, а 4 232 боржників – виїжджати за кордон. Окрім цього, 432 осіб оголосили в розшук.

Прочитано 432 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+