Мовою ультиматуму: у Кропивницькому обурені батьки перекрили дорогу біля школи (ВІДЕО)

П'ятниця, 17 січня 2020 09:20
Мовою ультиматуму: у Кропивницькому обурені батьки перекрили дорогу біля школи (ВІДЕО) Фото: http://zhitomir.today/

У селищі Нове батьки перекривали дорогу біля школи №37. Про це з посиланням на Суспільне повідомляє mandarin-news.

Акцію організували четверо батьків учнів. Вимагають встановити дорожні знаки, що забороняють проїзд біля школи та тротуар. Вирішити це питання намагаються протягом трьох років, говорить директорка школи Тетяна Дадонова.

Учасники акції перекрили дорогу водіям о пів на восьму. Батько учня школи №37 Сергій Алєксєєв каже:

Ми намагаємось поспілкуватися з водіями, донести до них думку про те, що безпека має бути для всіх дітей, а не тільки для їх власних. До селищної ради у нас вимоги, хоч якось відреагувати на нашу акцію. Тротуар було б добре, знаки було б добре, що завгодно для підвищення безпеки наших дітей було б добре. Я сюди вожу свого сина, він в цьому році пішов до першого класу, і з певного часу я став хвилюватися за його безпеку.

Під’їхати до школи водіям учасники акції не дають. Ігор Доній привіз дітей до школи.

До самої школи кожного дня їздив. Я згоден не їздити. У мене четверо дітей, – каже чоловік.

За словами директорки директорка Тетяни Дадонової, у 37-й школі навчається триста сорок одна дитина – з першого по четвертий класи.

Біля центрального входу хлопчик послизнувся – ніжка попала під автомобіль, між колесами. З дітьми проводяться бесіди, інструктажі, ми спілкуємось з батьками, – говорить Тетяна Дадонова.

Директорка показує листи, які писала селищному голові минулого року.

Батьки до мене звертаються дуже часто. Просять встановити обмежувальні знаки, пропонують перенести паркан та зробити тротуар, – каже директорка.

На встановлення дорожніх знаків потрібно дванадцять тисяч гривень – розповідає селищний голова Сергій Денисенко. Гроші на виготовлення виділять після ухвалення селищного бюджету на цей рік.

Ми замовили проектно-кошторисну документацію. В нас є три варіанти. Перший – зовсім перекрити проїзд через школу, другий – заборонити в той час, коли діти масово йдуть до школи. І третій – обмежити рух з сьомої тридцяти до восьми, чи до восьми тридцяти, – розповідає Сергій Денисенко.

Каже, для того, щоб встановити тротуар, потрібно або спиляти дерева, або пересунути на метр паркан.

Дорожні знаки встановлять протягом місяця. Які саме, розповідає тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділу безпеки дорожнього руху Сергій Бабенко:

Там можливо встановити дорожні знаки, які взагалі заборонятимуть рух транспорту на цій ділянці. Є дорожній знак, який забороняє рух усіх транспортних засобів, про те дія його не поширюється на водіїв транспортних засобів, які обслуговують підприємство, в даному випадку школу. Таких знаків, які конкретно визначають якийсь проміжок часу немає.

Медіа

Прочитано 1051 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+