Місто на Кіровоградщині ризикує на всю зиму залишитися без опалення (ФОТО)

Четвер, 07 листопада 2019 10:00
Місто на Кіровоградщині ризикує на всю зиму залишитися без опалення (ФОТО) Фото: https://glavcom.ua/

Пiд час чергового засiдання депутатського корпусу Свiтловодської мiсьради мало розглядатися питання опалювального сезону 2019/2020 року. Участь у сесiї взяв перший заступник голови облдержадмiнiстрацiї Сергiй Коваленко, повiдомляє mandarin-news.

За словами посадовця, на засiданнi так i не було прийнято конструктивних рiшень, а саме воно має бути продовженим.

Сергiй Коваленко, звертаючись до депутатiв мiськради, зауважив, що розв’язання проблеми початку опалювального перiоду має кiлька варiантiв вирiшення. Зокрема, Свiтловодська мiська рада має направити Комiсiї з питань розгляду скарг у сферi державної реєстрацiї, що при Мiнiстерствi юстицiї, нове звернення, так як попереднi не вiдповiдають вимогам, стосовно вiдмiни реєстрацiйної дiї щодо СП ТОВ "Свiтловодськпобут" в частинi змiни складу засновникiв (учасникiв), що дало б змогу розблокувати питання опалювального сезону у мiстi i оперативно проводити подальшi органiзацiйнi заходи. Наразi мiська рада звернення необхiдного змiсту не надiслала, хоча посадовцi мiськради отримали повну консультативну допомогу вiд головного територiального управлiння юстицiї У Кiровоградськiй областi.

Ще одним iз варiантiв, вiдповiдно до норм чинного законодавства, є можливiсть профiнансувати ТОВ «Свiтловодськпобут» з державного, обласного, районного та мiського бюджетiв передоплату за послуги теплопостачання. Такий механiзм дасть змогу укласти мiж ТОВ «Свiтловодськпобут» i Нафтогазом України договiр про реструктуризацiю боргiв i вже потiм отримати номiнацiї на газ на весь опалювальний перiод. Зокрема, «Свiтловодськпобут» заборгував перед Нафтогазом 21,6 млн. грн., договiр про реструктуризацiю має бути укладений на 14,4 млн. грн., з яких 3 млн. банкiвськi гарантiї пiдприємства.

За словами посадовця, структурнi пiдроздiли облдержадмiнiстрацiї опрацювали з пiдприємствами, установами та органiзацiями, що фiнансуються з державного, обласного та районного бюджетiв, i отримують послуги теплопостачання у м. Свiтловодську, варiанти стосовно проведення передоплати «Свiтловодськпобуту». Наразi iснує готовнiсть вказаних пiдприємств, установ та органiзацiй вчинити вищевказанi дiї i профiнансувати 1,7 млн.

Перший заступник голови облдержадмiнiстрацiї закликав депутатський корпус мiста Свiтловодська зайняти конструктивну позицiю i вiднайти вiдповiдний фiнансовий ресурс (9,7 млн. грн.). Наголосив вiн i на тому, що бюджет мiста має значне перевиконання. Ще однiєю iз можливостей отримання ресурсу, зауважує вiн, є ефективна робота iз боржниками. Зокрема, населення боргує пiдприємству майже 40,0 млн. грн., i це вже пряма зона вiдповiдальностi ТОВ «Свiтловодськпобуту», який повинен був ефективнiше працювати у цьому напрямку.

Сергiй Коваленко наголосив, що обласна державна адмiнiстрацiя стоїть виключно на позицiї мешканцiв Свiтловодська, якi не можуть бути заручниками у цiй ситуацiї, i нарештi отримати тепло у власних оселях, школах, дитсадках, лiкарнях. Крiм того, чинне законодавство чiтко вказує, що органiзацiя проведення опалювального сезону – це пряма зона вiдповiдальностi органiв мiсцевого самоврядування.

Фото - Світловодськ вечірній

Прочитано 2077 разів
Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Додати коментар


+