Мешканець Кіровоградщини намагається повернути дитину, яку мати утримує в Росії

П'ятниця, 27 жовтня 2017 15:37

Відділом судової роботи та міжнародного співробітництва Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області 13 вересня  2017 року до Міністерства юстиції України скеровано заяву мешканця  Кіровоградської області про сприяння поверненню з Російської Федерації його малолітньої дочки. Ця заява складена у відповідності до вимог Конвенції про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей від 25 жовтня 1980 року, повідомляють на офіційному сайті Управління Юстиції в області.

Підставою для звернення заявника (батька дитини) з вищезазначеною заявою стало порушення на його думку матір’ю дитини права піклування заявника про малолітню дочку внаслідок незаконного утримування її на території Росії, оскільки мати відмовилась повернути дитину до України після спливу строку перебування її за кордоном, на який було надано згоду батька.

Зазначаємо, що у відповідності з вимогами Конвенції особа або установа, які стверджують, що дитина була вивезена з Держави-учасниці або утримується на території іноземної держави з порушенням прав піклування про дитину, може відповідно до статті 8 Конвенції звернутися з заявою до спеціально призначеного Центрального органу за місцем постійного проживання дитини або до Центрального органу будь-якої іншої держави за допомогою у забезпеченні повернення дитини.

Додатково інформуємо, що Конвенція набула чинності для України 01 вересня 2006 року та на сьогодні застосовується у відносинах із 75 державами-учасницями, в тому числі у відносинах з Російською Федерацією – з 01 червня 2012 року. Цілями Конвенції є захист дітей від шкідливих наслідків їх незаконного переміщення через міжнародні кордони або незаконного утримування, забезпечення їх негайного повернення до держави їх постійного місця проживання, а також забезпечення захисту прав на доступ до дитини.

Прочитано 1022 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+