Медзаклади Кропивницького можуть отримати додаткові кошти

П'ятниця, 08 жовтня 2021 17:50

Сьогодні, 8 жовтня, під головуванням депутатки Кропивницької міської ради Наталі Чередніченко відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров'я, освіти, соціальної політики, культури та спорту. Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на Кропивницьку міську раду.

З питанням додаткового виділення коштів на потреби медичних закладів до членів комісії звернулася начальниця управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук.

- 968 тисяч гривень украй необхідні для виконання капітальних ремонтів приміщень третього поверху головного корпусу та ремонту системи вентиляції міського пологового будинку з функціями перинатального центру і капітального ремонту рентгенологічного кабінету лікарні швидкої медичної допомоги, - повідомила Оксана Макарук. - Окрім цього, прошу підтримати фінансування придбання офісного гістероскопа з системою відеофіксації вартістю 340 тисяч гривень для міського пологового будинку. Це дозволить проводити малоінвазивні оперативні втручання для лікування гінекологічних захворювань, що відповідає стандартам та вимогам пакету Національної служби здоров’я України.

Члени комісії одноголосно підтримали таке звернення. Оксана Макарук також поінформувала депутатів про хід виконання заходів щодо виходу із критичної ситуації, яка склалася в КНП “Територіальне стоматологічне об’єднання” станом на 1 жовтня.

- Ми проводимо системну роботу, а отже маємо відповідні позитивні результати. Відбувся конкурс на заміщення вакантної посади директора КНП, за його результатами рекомендовано підписати контракт з Андрієм Ковтанюком. Проведена реорганізація структури закладу і оптимізація штатної чисельності персоналу, відповідно до навантажень на медичних працівників. За напрямками дорослої і дитячої стоматології вже працюють два медичних директори, - відзначила очільниця управління. - Нині констатуємо суттєве покращення якісних та кількісних показників. Згідно даних показників НСЗУ переглянула чинну угоду та значно збільшила щомісячні ліміти фінансування і ми очікуємо на їх подальше зростання.

Також завдяки належному адмініструванню збільшилися доходи до бюджету закладу за рахунок платних послуг — фіксується щомісячне зростання надходжень на понад 20 відсотків. Стабілізувалася виплата заробітної плати. Активізовано надання безоплатних стоматологічних послуг пільговим категоріям населення. Дані послуги компенсуються за рахунок міста — щомісяця на це направляється близько 200 тисяч гривень бюджетних коштів.

 

Прочитано 475 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+