Масове відрахування у Кропивницькому: ректор медуніверситету прокоментував резонансний наказ (ВІДЕО)

Понеділок, 11 лютого 2019 10:25

Ректор Донецького національного медичного університету Петро Кондратенко у відеозверненні прокоментував ситуацію з відрахуванням 850 студентів-iноземців, якi навчаються у кpопивницькій фiлiї закладу.

Про це повідомляє mandarin-news з посиланням на сторінку університету у Фейсбуці.

Протягом дня до мене надійшло кілька звернень від іноземних студентів стосовно відрахування й оплати за навчання. Я хотів би прояснити позицію університету в цьому випадку.

Наказом по університету всім іноземним студентам була доведена інформацію про заборгованість по оплаті за навчання. В першу чергу це стосується весіннього періоду навчання 2018-2019 навчального року. За правилами, проплата має бути здійснена за 5 днів до початку семестру. П’ять днів до початку семестру – це 9 січня. Але оскільки в цей період були канікули, ми пішли назустріч студентам, і продовжили строк оплати до 7 лютого. Протягом цього часу студент-боржник мав можливість заключити двосторонній контракт з університетом (студент-університет, – Ред.) або тристоронній контракт (студент-посередник-університет), обравши фірми, які мають договір з університетом. Таких на даний момент кілька. Але до них не відносяться «Українські освітні послуги».

За його словами по проплаті за осінній семестр університет звернувся до суду. А ті 850 студентів, які не уклали контракт на весінній період навчання, були відраховані. За законами України, заклад не має права кредитувати навчання, тому і був створений відповідний наказ про відрахування.

Ректор наголосив – виправити ситуацію можна протягом понеділка і максимум вівторка. Ті студенти, що укладуть контракти, будуть поновлені.

Якщо студенти заплатити за рік навчання фірмі-контрактеру "Українські освітні послуги", їх просять заплатити за весняний семестр 2018-2019 н.р. та звернутися до помічника ректора філії в Кропивницькому, аби написати заяву до правоохоронних органів про повернення коштів, які сплатили фірмі-посереднику, – йдеться у повідомленні.

Медіа

Прочитано 798 разів
Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Додати коментар


+