Ляшко добився розгляду законопроекту про захист чорнобильців. Відео

Четвер, 19 квітня 2018 13:11

Депутати Радикальної партії змусили парламент розглянути законопроект про відновлення державних гарантій чорнобильцям. Команда Олега Ляшка з вівторка блокувала парламентську трибуну з вимогою поставити на голосування цей документ і їх почули. Голова Верховної Ради Андрій Парубій вніс законопроект у порядок денний четверга.

«Три дні блокування трибуни дали результат. Зараз парламент розглядатиме мій з Ігор Мосійчук законопроект №4442 на захист чорнобильців. Борітеся - поборете!», - написав ляшко на своїй сторінці у Facebook.

Незадовго до оголошення рішення спікера парламенту, лідер РПЛ вкотре закликав депутатів відновити державні гарантії і соціальні права чорнобильців.

«Ці державні гарантії були скасовані рішенням уряду Азарова у 2011 році. До сьогоднішнього дня дія закону не відновлена і будь-які уряди в ручному режимі регулюють виплати чорнобильцям. Ми вважаємо це нечесним і неправильним. Є 2 рішення Конституційного суду, які зобов’язують передбачення в державному бюджеті видатків на чорнобильців. Ми наполягаємо на розгляді цього законопроекту, щоб герої-чорнобильці не побиралися, коли треба купити ліки чи продукти харчування. На жаль, чорнобильців в Україні залишилось не так багато. Більшість з них голодує біля міністерства соціальної політики. Вони вимагають, щоб влада їх почула», - наголосив лідер РПЛ.

Також Олег Ляшко розповів, де взяти кошти на підвищення пенсій чорнобильцям.

«Влада розказує, що для відновлення державних гарантій для чорнобильців немає коштів. Красти менше треба! Прикрийте контрабанду на митниці і мінімум 5 мільярдів доларів отримаємо додатково до державного бюджету. Проведіть повторний чесний конкурс на продаж 4-G частот і мінімум мільярд доларів буде у казні. Припиніть займатися корупцією у нафтогазовому секторі і у нарахуванні комунальних тарифів і мінімум 5 мільярдів доларів отримає держбюджет додатково. Верніть гроші з офшорів, куди вивели сотнями мільйонів доларів – ось вам кошти на чорнобильців, а також на підвищення соціальних стандартів та зарплат і пенсій всіх українців», - звернувся до влади Ляшко.

Медіа

Прочитано 330 разів
Останнє редагування Четвер, 19 квітня 2018 13:25
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+