Критична ситуація у Кропивницькому: для подолання жителів міста збираються позбавити субсидій

Середа, 15 січня 2020 10:40
Критична ситуація у Кропивницькому: для подолання жителів міста збираються позбавити субсидій Фото: https://www.rbc.ua/

Під час наради у міськраді Кропивницького посадовці розглянули надважливе питання розрахунків за спожите тепло. Про це з посиланням на пресслужбу КМР повідомляє mandarin-news.

За інформацією заступника міського голови Олександра Мосіна, ситуація з розрахунками за спожите тепло в місті критично низька. Споживачам нарахували 62 млн. грн. за тепло, вони ж сплатили лише 27 млн., а це 44% від необхідної суми.

Треба активніше працювати з населенням. Газ – це товар, як хліб чи цукор, за який необхідно вчасно розраховуватись. Міський голова звертався до населення ще до нового року, з проханням передбачити в своїх бюджетах кошти на своєчасної розрахунки, враховуючи, що будуть святкові трати, значно більші ніж зазвичай. На жаль це почули далеко не всі, – наголосив посадовець. – Але настав час розрахунку. В іншому випадку є загроза припинення газопостачання міста.

Олександр Мосін дав завдання керівникам управляючих компаній повторно звернутись до мешканців багатоквартирних будинків з проханням якнайшвидше погасити заборгованість за спожите тепло.

Хочу зауважити, що за грудень тариф за тепло склав 38,70 грн., – повідомив керівник КП «Теплоенергетик» Олександр Чельник. – Ми очікували значно швидших розрахунків. Сподіваюсь населення нас почує, і пожвавить сплату за тепло.

В свою чергу заступник міського голови Андрій Паливода зауважив, що першими мають розраховуватись ті, хто отримує монетизовану субсидію.

Ті, хто отримує гроші за субсидію, і не розраховуються за комунальні послуги, згідно діючого законодавства будуть позбавлені субсидії, – повідомив Андрій Паливода. – Я розумію, що це непопулярний крок, але ми змушені будемо так зробити.

Найближчим часом, за завданням Олександра Мосіна, на всіх під’їздах усіх будинків міста та селища Нового має з’явитись інформація з закликом якнайшвидше розраховуватись за тепло.

Прочитано 1464 разів
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Додати коментар


+